Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ: Την απαράδεκτη στάση του κράτους για τον τρόπο διάκρισης και αντιμετώπισης μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών (ΟΒΣΑ). Αφορμή είναι η μη έγκριση άδειας από τη Νομαρχία Πειραιά για τη διενέργεια εκ μέρους της ΟΒΣΑ εμπορικής έκθεσης, με το σκεπτικό ότι η αίτηση που υποβλήθηκε ήταν εκπρόθεσμη και άκαιρη, αφού παρόμοια έκθεση θα διεξαχθεί το ίδιο χρονικό διάστημα από άλλη εταιρία. Τα επιχειρήματα της Νομαρχίας κρίθηκαν ανυπόστατα από την ΟΒΣΑ, καθώς παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης. Η ΟΒΣΑ ξεκίνησε δική της έκθεση το 1995, καθώς το κόστος συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις εργολαβικές εκθέσεις είχε φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ: Σε όφελος των μεγάλων τραπεζών αναμένεται να αποβεί η επικείμενη τροποποίηση του συστήματος υπολογισμού των υποχρεωτικών καταθέσεων των εμπορικών τραπεζών στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η ρύθμιση προβλέπει τον υπολογισμό των υποχρεωτικών καταθέσεων σε μέσα μηνιαία επίπεδα και όχι στο τέλος κάθε μήνα, όπως ισχύει σήμερα. Σε τέτοια περίπτωση όμως, τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα θα ωφεληθούν έναντι των μικρότερων, λόγω των υψηλόποσων καταθέσεων που δέχονται στο τέλος κάθε μήνα, εξαιτίας μισθοδοσίας, εντόκων κτλ., συνεπώς θα υποχρεούνται να καταθέτουν αναλογικά λιγότερα χρήματα στην ΤτΕ. Οι υποχρεωτικές καταθέσεις των τραπεζών στην ΤτΕ ανέρχονται σήμερα στο 11% του συνόλου των καταθέσεών τους.

ΦΕΚ: Εξαιρούνται από τις αρμοδιότητες των υφυπουργών Οικονομικών οι μετατάξεις, οι επιλογές, οι τοποθετήσεις, οι μετακινήσεις και οι αποσπάσεις υπαλλήλων, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 58, Τ. Β, 19/1/1996.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο σχεδιασμός του κατάλληλου μείγματος μάρκετινγκ για ένα τραπεζικό κατάστημα είναι το αντικείμενο του νέου σεμιναρίου που οργανώνει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στις 29 και 30 Μάρτη 1996 στις αίθουσες σεμιναρίων της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη της ΕΕΔΕ ανέρχεται σε 70.000 δρχ.και σε 80.000 για τα μη μέλη.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Με εθνικό περίπτερο, θα συμμετέχει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών στην 3η διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων "CONSIMEX '96" στο Κίεβο της Ουκρανίας. Το κάπως αλμυρό κόστος συμμετοχής πάντως, που φτάνει τις 40.000 δρχ. ανά τ.μ., είναι ανασταλτικός παράγοντας στην επιτυχία της ελληνικής συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΟΠΕ, τηλ. 99.15.655.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ