Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Στις ελληνικές καλένδες οι ελεύθεροι χώροι

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Δε φαίνεται να είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής Ανω Αμπελοκήπων για δημιουργία συγκεκριμένων ελεύθερων χώρων. Αυτό προκύπτει αβίαστα από την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης.

Σε ό,τι αφορά το οικόπεδο της ΔΕΗ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα ανεγερθεί κτίριο για τη στέγαση της επιχείρησης ούτως ώστε να αδειάσει αυτό στο κέντρο της πόλης, στο οποίο στεγάζεται τώρα. Πρόσθεσε επίσης ότι από τα 16 στρέμματα του οικοπέδου θα οικοδομηθούν τα 4-5 και τα υπόλοιπα 11 που θα περισσέψουν, αν δεχτεί η ΔΕΗ, θα διατεθούν ως κοινόχρηστος χώρος.

Για το Πάρκο του ΚΑΠΑΨ, ο Κ. Λαλιώτης σημείωσε ότι έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και σχολείου. "Περιμένουμε - πρόσθεσε - ορισμένες προτάσεις από το δήμο. Από τη στιγμή που θα κατατεθούν θα εξετάσουμε κι εμείς το αίτημα για αναστολή των οικοδομικών εργασιών και θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε". Τέλος για το οικόπεδο Λαμπρόπουλου ανέφερε ότι μετατράπηκε από χώρος πρασίνου σε χώρο οικοδομήσιμο, με επιβολή θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, ύστερα από πρόταση του Δήμου Αθηναίων το 1993.

Ο Λ. Αυδής

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Αυδής τόνισε πως έτσι όπως τέθηκαν τα ζητήματα από τον υπουργό δημιουργούνται αντιθέσεις, που θα καταστούν αγεφύρωτες και η περιοχή δε θα αποκτήσει τελικά ελεύθερους χώρους. Ο κομμουνιστής βουλευτής σημείωσε ότι οι τρεις χώροι συμπλέκονται μεταξύ τους και δήλωσε ότι δε συμμερίζεται την αισιοδοξία του υπουργού ότι τελικά η ΔΕΗ θα παραχωρήσει για κοινόχρηστο χώρο ό,τι δεν οικοδομήσει στο οικόπεδό της. "Η περιοχή - υπογράμμισε - είναι από τις πιο υποβαθμισμένες και από τις πιο πυκνοκατοικημένες. Οι δρόμοι είναι πάρα πολύ στενοί και η εγκατάσταση των γραφείων της ΔΕΗ πέραν από την κάλυψη του ελεύθερου χώρου, θα επιφέρει και μία κυκλοφοριακή συμφόρηση, η οποία πιθανόν να μην είναι ανεκτή από το υπάρχον οδικό δίκτυο". Αναφερόμενος στο θέμα του σχολείου, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι μια αναστολή των εργασιών μάλλον δε θα είναι εφικτή, αφού το 58ο Γυμνάσιο - Λύκειο φιλοξενείται τώρα τις απογευματινές ώρες στη Βαρβάκειο Σχολή και οι υπεύθυνοι της σχολής διαμαρτύρονται ότι δημιουργούνται εκπαιδευτικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ