Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Υπουλος εχθρός" το ολιγοπώλιο

Το φαινόμενο του ολιγοπωλίου στα ΜΜΕ είναι δημιούργημα των ατελειών του νόμου. Η επισήμανση αυτή ανήκει στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Θεμιστοκλή Κουρουσόπουλο,ο οποίος με την ευκαιρία της χτεσινής παρουσίασης από τις εκδόσεις "Λιβάνη" του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου "Μέσα Ενημέρωσης "δημοκρατία και εξωτερική πολιτική"",περιέγραψε τη "θλιβερή" εικόνα της τηλεοπτικής πραγματικότητας. Ο Θεμιστοκλής Κουρουσόπουλος, μιλώντας για το βιβλίο, στάθηκε με έμφαση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ, επισείοντας τον κίνδυνο που ενέχει για την πληροφόρηση το διαμορφωμένο στο χώρο των ΜΜΕ ολιγοπώλιο.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, συγκεκριμένα, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέρθηκε στην κάθετη και οριζόντια συγκέντρωση των ΜΜΕ, λέγοντας ότι ο νομοθέτης δεν μπόρεσε να το αποφύγει και έτσι οδήγησε τα ΜΜΕ στο ολιγοπώλιο και όχι έστω στο μονοπώλιο, ζήτημα το οποίο θα μπορούσε ν' αντιμετωπιστεί. "Το ολιγοπώλιο,είπε ο Θεμιστοκλής Κουρουσόπουλος, είναι ο ύπουλος εχθρός που έρπει στα πόδια μας",διευκρινίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό είναι "δημιούργημα των ατελειών του νόμου". Ο πρόεδρος του ΕΣΡ στάθηκε, επίσης, στην προεκλογική περίοδο, μιλώντας για "προώθηση σταυροθηρίας", που έγινε από όσους είχαν "μονοπωλήσει τα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων". Μίλησε, επίσης, για τα "θλιβερά φαινόμενα" της τηλεόρασης, όπως για παράδειγμα για την προβολή των σατανιστών, ναρκομανών, για την επιρροή της τηλεόρασης στα παιδιά, με αποτέλεσμα μερικές φορές αυτά να γίνονται "δράστες εγκλημάτων".

Για το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου μίλησαν επίσης οι δημοσιογράφοι Αννα Παναγιωταρέα και Ολγα Τρέμη. Παίρνοντας το λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στάθηκε και στο νόμο, που έγινε όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Τύπου, λέγοντας ότι ο νόμος "είναι μια διαρκής αξίωση εφαρμογής του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ