Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εαρινές παραστάσεις και περιοδείες

Στις 15 Μάη, αρχίζουν, στο "Θέατρο της οδού Κυκλάδων",οι παραστάσεις της "Νέας Σκηνής",με το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη "Στην Εθνική με τα Μεγάλα".Το έργο διαδραματίζεται σε μια παράγκα, κάπου στην Εθνική Οδό, με ήρωες τρία περιθωριακά νέα παιδιά, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, που η ζωή τους έχει στιγματιστεί από πρόσωπα χαμένα ή πεθαμένα. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη,σκηνικά - κοστούμια Θάλειας Ιστικοπούλου,σύνθεση ήχων του Δημήτρη Ιατρόπουλου και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου.Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κεχαγιόγλου, Αιμίλιος Χειλάκης.

  • Το "Θέατρο Δωματίου" παρουσιάζει, στο θέατρο "Ανάλια",το έργο τουΣτρίντμπεργκ "Δεσποινίς Τζούλια",σε μετάφραση Μαργαρίτας Μέλμπεργκ,σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου,σκηνικά - κοστούμια Γιοβάνας Πρασίνου.Παίζουν: Παρθενόπη Μπουζούρη, Φάνης Δίπλας, Βούλα Τσαπακίδου.
  • Από το περασμένο Σάββατο, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου,παρουσιάζεται ο μολιερικός "Δον Ζουάν",έργο που θίγει το θέμα του έρωτα, του θανάτου, της προδοσίας και της υποκρισίας. Η μετάφραση είναι της Παναγιώτας Πανταζή,η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη,τα σκηνικά της Αγνής Ντούτση,τα κοστούμια του Κώστα Βελινόπουλου και η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Μπέζος, Θέμις Μπαζάκα, Νίκος Γαροφάλου, Γιώργος Ψυχογιός, Μελέτης Γεωργιάδης, Αντώνης Λουδάρος κ.ά. Το έργο θα παρουσιάζεται μέχρι τις 25/5 και θα ακολουθήσει πανελλαδική περιοδεία.
  • Στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζεται "Η κόρη του Παντοπώλου" του Αγγελου Βλάχου,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπασταμάτη,σκηνικά Κώστα Καλούδη,κοστούμια Εφης Καλεντερίδου,μουσική επιμέλεια Γιώργου Παπουτσή.Παίζουν: Γιάννης Κοτσαρίνης, Βαλασία Σαπανίδου, Χριστόφορος Βασματζόγλου κ.ά. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι και αυτή την Κυριακή, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Μάη, θα περιοδεύσει σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ