Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίες παραστάσεις

Η τελευταία παράσταση του έργου "Κουαρτέτο" του Χάινερ Μίλερ,που παρουσιαζόταν, κάθε Τρίτη, δίνεται, σήμερα, στο "Ανοιχτό Θέατρο".Το έργο ανέβηκε σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου,σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,με τον Κώστα Γαλανάκη και την Δήμητρα Χατούπη.Η αυλαία πέφτει, όμως και για τον "Πλατόνοφ" του Τσέχοφ,που θα παρουσιάζεται, στο "Ανοιχτό",μέχρι και την Κυριακή των Βαϊων. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μηνάς Χατζησάββας, Ντίνα Μιχαηλίδη, Ντίνα Μιχαηλίδη, Δήμητρα Χατούπη,κ. ά.

  • Στην Α Σκηνή του "Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας",οι "Παλιοί καιροί" του Χάρολντ Πίντερ μπαίνουν στον τελευταίο κύκλο παραστάσεων, μέχρι και την Κυριακή. Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα,σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα,με τους: Μπέττυ Αρβανίτη, Σοφοκλή Πέππα, Σμαράγδα Σμυρναίου.Την ίδια μέρα τελειώνουν και οι παραστάσεις του "Μανδραγόρα" του Μακιαβέλι,που παίζεται, στη Β' Σκηνή,σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μυλωνά.Παίζουν: Α. Αποσκίτης, Μ. Βακούσης, Γ. Γραμματικός κ.ά.
  • Αυλαία και στις δύο σκηνές του "Αμόρε",την Κυριακή, για το έργο τουΤάκη Θεοδωρόπουλου "Οσοι έχασαν τον ύπνο τους",που παρουσιάζεται στην Κεντρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και για τον "Φάουστ",που ανεβαίνει στον "Εξώστη" σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη.Στο "Οσοι έχασαν τον ύπνο τους" παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Χρύσα Σπηλιώτη κ.ά. Στον "Φάουστ": Αρης Λεμπεσόπουλος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ναταλία Δραγούμη,κ. ά.
  • Την Κυριακή ολοκληρώνονται και οι παραστάσεις του "Ιλίσια" με τον "Χορό του θανάτου" του Στρίντμπεργκ,σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη και με τους: Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νόνικα Γαληνέα, Τάκη Χρυσικάκο και Ελενα Μπόντη.Στη συνέχεια η παράσταση θα μεταφερθεί, για δύο εβδομάδες, από τις 2 Μάη, στο "Αθήναιον" της Θεσσαλονίκης.
  • Αλλά και ο δίχρονος "Αϊ Βασίλης",παρότι "σκέτη λέρα" λέει να "φύγει" την Κυριακή των Βαϊων, από το θέατρο "Αποθήκη",όπου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου.Παίζουν: Υρώ Μανέ, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Χρήστος Ευθυμίου κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ