Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Καταγγέλλουν τη στρατιωτική επέμβαση

Την απάνθρωπη, απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΟΗΕ, για στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία, καταδικάζουν οι παρακάτω φορείς και σύλλογοι με ανακοινώσεις τους.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να συμφωνήσει με την αποστολή στρατιωτικής δύναμης και θεωρεί ότι η συμμετοχή στην πολυεθνική δύναμη μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Αναφερόμενη στην πρόσφατη εγκληματική πράξη του εμβολισμού αλβανικού πλοίου με αποτέλεσμα την απώλεια αθώων ανθρώπων, αναφέρει πως η ιταλική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας και αντιτίθεται στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων έξω από τα εθνικά μας σύνορα. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το σοβαρό λάθος που διαπράττει και να αποσύρει άμεσα αυτή την απόφαση.

Η ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη και ενίσχυση του καθεστώτος, με Μπερίσα - ή χωρίς Μπερίσα - και της κυβέρνησης "Εθνικής συμφιλίωσης" που σαν σκοπό της έχει την ταπείνωση και υποδούλωση του αλβανικού λαού. Απευθύνει στους φίλους και συμπολίτες να ενισχύσουν με φάρμακα και τρόφιμα τον φίλο αλβανικό λαό.

Η ΠΕΑΕΑ Κυψέλης - Αθηνών διαμαρτύρεται έντονα για τη συμμετοχή στην επεμβατική δύναμη στην Αλβανία Ελλήνων στρατιωτών και την ανάμειξη της πατρίδας μας σε αποστολές - όπως επίσης στη Βοσνία - ξένες προς τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Η ΠΕΑΕΑ Αγίων Αναργύρων καταδικάζει ανεπιφύλακτα τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση που σκοπό έχει να καταστείλει την εξέγερση του αλβανικού λαού, που αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το καθεστώς Μπερίσα.

Η ΠΕΑΕΑ Πατησίων - Ριζούπολης συμπαραστέκεται ολόψυχα στον δοκιμαζόμενο και κυρίαρχο αλβανικό λαό, ενώ παράλληλα καταγγέλλει την επέμβαση και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αποστείλει ούτε έναν Ελληνα στρατιώτη στην πολυεθνική στρατιωτική αποστολή.

Το παράρτημα Αξ/κών και Υπαξ/κών της Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44 Θεσ/νίκης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει κάθε εμπλοκή και να αφήσουν τον αλβανικό λαό να λύσει μόνος τα προβλήματά του. Επίσης καλεί τους συναδέλφους αξ/κούς και τους αντιστασιακούς, να σταθούν αλληλέγγυοι προς τον αλβανικό λαό και να του συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές που περνά.

Την επέμβαση των δυτικών δυνάμεων στα εσωτερικά της Αλβανίας, καταδικάζουν οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας.Οι μαθητές στο ψήφισμά τους καταγγέλλουν την επεκτατική πολιτική των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια και τονίζουν ότι Δημοκρατία είναι να αποφασίζει ο κάθε λαός χωρίς προστάτες για την τύχη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ