Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ
Εγκλημα κατά της υγείας

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στηλίτευσε τη στάση της Κομισιόν για τη διάθεση στην αγορά γενετικά τροποποιημένου αραβοσίτου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντάς την "έγκλημα κατά της υγείας του ευρωπαϊκού πληθυσμού".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αφού υπογράμμισε ότι "η προσπάθεια υπεράσπισης από πλευράς της Επιτρόπου, του τροποποιημένου αραβοσίτου ήταν αναλυτική, αλλά όχι πειστική", τόνισε ότι η επιχειρηματολογία αυτή έδωσε την εντύπωση "επανάληψης των όσων είχαν λεχθεί για την ασθένεια των "τρελών αγελάδων", για να προκύψει τελικά ό,τι προέκυψε".

"Αυτή η στάση, τόνισε ο Β. Εφραιμίδης, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια απόφαση που έχει τα στοιχεία του εγκλήματος κατά της υγείας και της ασφάλειας του ευρωπαϊκού πληθυσμού", υπογραμμίζοντας ότι "η Επιτροπή πρέπει να καταλάβει ότι συλλαμβάνεται ξανά επ' αυτοφώρω υπότροπος για έγκλημα κατά των Ευρωπαίων πολιτών και πρέπει να πάψει να υπηρετεί τον μαμμωνά - δηλαδή την Ciba - Geigy και την Monsanto, γιατί και αυτή προωθεί τέτοιο προϊόν - και να υπηρετήσει τα συμφέροντα και την υγεία των ευρωπαϊκών λαών".

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως "τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν λάθος η ματαίωση της απόφασης μομφής κατά της Κομισιόν με αφορμή τις "τρελές αγελάδες", γιατί φαίνεται ότι την ενθαρρύνει να προχωρεί συνέχεια και εκ συστήματος σε τέτοια εγκλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ