Τετάρτη 2 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας" προτείνει η ΓΣΕΕ

Τη δημιουργία "Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας" ζητά η ΓΣΕΕ, η οποία επανέρχεται στο αίτημα για επαναφορά των Επιθεωρήσεων Εργασίας στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τους αρμόδιους υπουργούς, προτείνοντας σειρά μέτρων για την καλύτερη λειτουργία τους και υπογραμμίζοντας τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την υπαγωγή τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η ΓΣΕΕ προτείνει κατ' αρχάς να εξαιρεθεί, με νομοθετική ρύθμιση, η υπαγωγή των Επιθεωρήσεων Εργασίας στις κατά τόπους νομαρχίες.

Προτείνει επίσης να συσταθεί Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στο υπουργείο Εργασίας, αποτελούμενο από αυτούς που υπηρετούν σήμερα στις Επιθεωρήσεις και ειδικούς επιστήμονες. Το Σώμα να έχει διοικητική αυτοτέλεια και να υπάγεται απευθείας στον έλεγχο του υπουργείου Εργασίας. Να εξασφαλιστεί η μονιμότητα όσων απαρτίζουν τη νέα υπηρεσία. Να εξασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση η σύμπραξη του Σώματος με άλλες κρατικές υπηρεσίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες θα πρέπει να εκπροσωπούνται σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ