Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ενταση πριν τον τελικό

Αντάλλαξαν πυρά χτες Μοντάλι και Χαριτωνίδης. Σήμερα στις 5.30 στη Λαμία συγκρούονται Ολυμπιακός και Αρης για το τρόπαιο

Αναψαντα αίματα χτες στη Λαμία, όπου σήμερα διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Αρη και Ολυμπιακού. Αιτία αποτέλεσε μια διαφωνία των δυο προπονητών Πάολο Μοντάλι και Κώστα Χαριτωνίδη, για το ποια ομάδα θα προπονηθεί την ίδια ώρα που γίνεται ο αγώνας σήμερα (17.30). Ο Ιταλός κόουτς των "ερυθρολεύκων" είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να προπονηθεί η ομάδα του την παραμονή του αγώνα στις 17.30. Ομως το ίδιο αίτημα εξέφρασε και ο προπονητής των "κιτρίνων" Κώστας Χαριτωνίδης. Αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να πραγματοποιήσουν κλήρωση από την οποία ευνοήθηκε ο Αρης. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον Μοντάλι, που δεν πήγε στην προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα κατηγόρησε του διοργανωτές λέγοντας "ότι αυτά δε γίνονται ούτε στην Ουγκάντα". Ο Κώστας Χαριτωνίδης όμως δεν έμεινε αμέτοχος απαντώντας στις δηλώσεις Μοντάλι ότι "Ουγκάντα να χαρακτηρίζει την Ιταλία και όχι την Ελλάδα".

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει στο Κύπελλο, αφού έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια (6) από κάθε άλλον. Επίσης ιδανική είναι η παράδοση και στους αγώνες με τον Αρη, αφού σε τρεις τελικούς που έχουν συναντηθεί, οι Πειραιώτες έχουν νικήσει και στους τρεις.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού που βρίσκεται από χτες στη Λαμία μετέχουν και οι τρεις ξένοι, από τους οποίους ο ένας θα αποκλειστεί σήμερα από τον Ιταλό κόουτς. Αναλυτικά οι παίκτες είναι: Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Χελντ, Γκαβρίλοφ, Στορκ, Κουρνέτας, Μιχαλόπουλος, Ξενάκης, Τσακιρόπουλος, Ντράγκοβιτς, Θεοδωρίδης.

Τη νίκη που θα τον κάνει να ξαναθυμηθεί τον καλό του εαυτό στις αρχές της περιόδου ψάχνει ο Αρης. Οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το κύπελλο επιβεβαιώνοντας έτσι την πολύ καλή φετινή τους πορεία. Παράλληλα θέλουν να αποδείξουν ότι ξαναβρίσκουν σιγά σιγά το δρόμο τους λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης φάσης των πλέι οφ.

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων έχει επιλέξει για το σημερινό αγώνα τους παίκτες: Γκάνεφ, Αλεξανδρόπουλο, Νεράτζη, Κονσταντίνοφ, Παπακοσμά, Χαριτωνίδη Γ., Μέλκα, Μητρούδη, Κουτσονίκα, Μουχλια, Παυλίδη, Χατζηαντωνίου.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 17.30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ-1.

Εξάλλου ο Ηρακλής έγινε χθες η πρώτη ομάδα που πέρασε στην επόμενη φάση των πλέι οφ για το πρωτάθλημα, αφού νίκησε άνετα τη Φιλία με 3-0 (15-6, 15-8, 15-8). Ετσι και με βάση τις δυο νίκες του στην κανονική περίοδο ο γηραιός συμπλήρωσε το πολυπόθητο 3-0 που του δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (0-2 στις νίκες).

Σήμερα γίνεται ο δεύτερος αγώνας για την πρώτη φάση, όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, όπου και οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη. Εξάλλου την Κυριακή θα παίξουν Ορεστιάδα και ΑΕΚ, ενώ τη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Κτησιφώντα (18.30 απ' ευθείας ΕΤ-1).

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών έκαναν χτες τα Βριλήσσια που νίκησαν τον Παναθηναϊκό με 3-1 (15-7, 15-7, 14-16, 15-7) στο πρώτο τελικό. Τα κορίτσια των Βριλησσίων δε δυσκολεύτηκαν να προηγηθούν με 2-0, ενώ ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μόνο στο τρίτο σετ. Στο τελευταίο τα Βριλήσσια ξαναβρήκαν το ρυθμό τους και πήραν το παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ