Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 47-67
Ομάδα επικίνδυνων αποστολών

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο κατάμεστο, από οπαδούς του ΠΑΟ, κλειστό του Μαρουσιού και πλησίασε στο φάιναλ - φορ της Ρώμης. Κορυφαίος ο Ρίβερς

Ποιος είναι ο πιο σύντομος δρόμος για τη Ρώμη; Σίγουρα για τους παίκτες του Ολυμπιακού αυτός που περνάει από το Μαρούσι και συγκεκριμένα από το κλειστό του ΕΑΚΑ.

Από χτες ο Ολυμπιακός βρίσκεται πιο κοντά στην "αιώνια πόλη", μετά τη θριαμβευτική νίκη επί του Παναθηναϊκού με 67-47 (30-29), την πρώτη που έχουν πετύχει επί των "πράσινων" στο Μαρούσι. Την 1η Απρίλη στο Φάληρο οι "ερυθρόλευκοι", με την ψυχολογία στα ύψη και με την πολύτιμη βοήθεια από τον κόσμο τους, θα προσπαθήσουν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το φάιναλ- φορ.

Δύσκολη η θέση των παικτών του Παναθηναϊκού. Μια εντός έδρας ήττα και μάλιστα με 20 πόντους, δεν ξεχνιέται εύκολα, πόσο μάλλον σε 5 ημέρες.

"Πράσινη εξέδρα, κόκκινο παρκέ". Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα χτες στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την εξέδρα μαζί του (δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού), αλλά τελικά στον αγωνιστικό χώρο αυτοί που κυριάρχησαν ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μετά από ένα αμφίρροπο Α ημίχρονο, όπου οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ ήρθε η επανάληψη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Οι Πειραιώτες είχαν πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Ακόμα και στα σημεία που βρέθηκαν πίσω στο σκορ κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια και με ένα σερί 12-4 στο κατάλληλο σημείο μετέτρεψαν το 41-41 σε 45-54 (3πριν τη λήξη).

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι στοχεύοντας στα σουτ από μακρινή απόσταση και κατάφερε να προηγηθεί με 13-6 στο ξεκίνημα. Ομως η επιμονή στα μακρινά σουτ παρά το στενό μαρκάρισμα των "ερυθρολεύκων" αποδείχτηκε μπούμερανγκ για τους "πράσινους". Ακόμα και η χρησιμοποίηση δυο πλέι-μέικερ με τους Κόρφα και Ντίκινς στην ίδια πεντάδα δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Ρίβερς, που ήταν αλάνθαστος, και ο Τάρλατς, ενώ λύσεις στα τελευταία λεπτά έδωσε και ο Γκρέι. Από τους "πράσινους" διασώθηκαν οι Ντίκινς και Αλβέρτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 12 (1), Κοχ 3, Κόρφας 3, Οικονόμου 1, Ντίκινς 10 (2), Νικολά 7, Σκονοκίνι, Μαρτίνεθ 9, Νουόσου 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 2, Γκρέι 7, Παπανικολάου 8 (2), Νάκιτς 2, Φασούλας 7, Τόμιτς 5, Τάρλατς 16, Ρίβερς 17 (2).

Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ