Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Ντύθηκαν" όλοι νικητές

Πιστοί στο κλίμα των ημερών που προτάσσει το "μασκάρεμα", οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ ντύθηκαν την προηγούμενη βδομάδα όλοι νικητές στην κούρσα διαδοχής, ανακοινώνοντας ποσοστά που αθροιζόμενα δίνουν γύρω στο 150%.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των 1.300 συνέδρων που θα προστεθούν στους εξ οφίτσιο, πρόσφεραν μία πρώτης τάξης ευκαιρία στους δελφίνους να εξαπολύσουν μία προπαγάνδα αριθμών που εν τέλει τους εκθέτει όλους αφού σε λιγότερο από 15 μέρες η αλήθεια για το ποιος προηγείται θα φανεί. Φυσικά ο στενός πυρήνας των υποψηφίων γνωρίζουν την αλήθεια για τον πραγματικό συσχετισμό δύναμης αλλά προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ρεύμα νικητή που παίρνει μαζί του και τους "αναποφάσιστους", δεν έχουν κανένα λόγο να γνωστοποιήσουν τα σχετικά στοιχεία.

Ενδιαφέρον πάντως είναι το πώς η κάθε πλευρά παρουσιάζει την κατάταξη των υποψηφίων. Ο Μ. Εβερτ δίνει τρίτο τον Κ. Καραμανλή γιατί είναι το σενάριο που τον βολεύει καθώς ευελπιστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πάρει τους "Καραμανλικούς" συνέδρους οι οποίοι δε θέλουν μέσω Σουφλιά να παραδοθεί το κόμμα "στον Μητσοτάκη".

Αντίθετα και για τους ίδιους ακριβώς λόγους ο Κ. Καραμανλής δίνει τρίτο τον Μ. Εβερτ εκτιμώντας ότι οι "Εβερτικοί" με ευκολία θα διαλέξουν τον ίδιο και όχι τον Γ. Σουφλιά.

Από την πλευρά του ο τελευταίος θέλοντας να δώσει μία σαφή ένδειξη υπεροχής σε ανεπίσημες συνομιλίες, λέει, ότι υπάρχει πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο κιόλας γύρο. Οταν ερωτάται για το ποιος θα είναι δεύτερος, τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει υπογραμμίζοντας ότι ο Μ. Εβερτ και ο Κ. Καραμανλής θα δώσουν μια σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση.

Τη δική του μοναχική πορεία ακολουθεί ο Β. Πολύδωρας που προχτές κατήγγειλε ότι σε όσους τον ακολουθούν ασκούνται εκβιασμοί από τον μηχανισμό και των τριών συνυποψηφίων του. Με βάση αυτή την καταγγελία είναι πιθανόν ο Β. Πολύδωρας να μην κατορθώσει να εξασφαλίσει τις υπογραφές 50 συνέδρων προκειμένου να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά του.

Γ. Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ