Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Ενωμένοι και αποφασισμένοι για την επιβίωσή τους

Μαχητική συγκέντρωση των ΕΒΕ της Αθήνας έξω από τη Βουλή

Αποφασισμένοι να αντισταθούν στη νέα φορομπηχτική επίθεση της κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν μαχητικά χτες έξω από τη Βουλή οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Αθήνας, καθώς και αντιπροσωπείες από Ομοσπονδίες άλλων πόλεων, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι ΕΒΕ θα παλέψουν να μην περάσει αυτή η φορομπηχτική πολιτική, θα παλέψουν για την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δ. Κορφιάτης,μιλώντας στη συγκέντρωση κατήγγειλε ότι αυτό που συζητάει η κυβέρνηση αυτές τις ώρες μέσα στη Βουλή είναι η αύξηση των φόρων στις πλάτες του ελληνικού λαού πίσω από την ψευδεπίγραφη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, κι αυτό, καταργώντας απαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα και αφήνοντας άθικτα τα προνόμια του μεγάλου βιομηχανικού τραπεζικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει αυτούς τους νέους φόρους έχοντας αποσπάσει την ψήφο του ελληνικού λαού με κάλπικες υποσχέσεις και τόνισε ότι ολόκληρος σχεδόν ο ελληνικός λαός, που βρίσκεται σε κινητοποίηση ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δε θα επιτρέψει να περάσει αυτή η πολιτική.

Ο Δ. Κορφιάτης, υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν πολύ ακριβά το τίμημα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενάντια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το τίμημα της πολιτικής της εκάστοτε απελευθέρωσης. Αυτής, που οδήγησε στο διαρκή εκτοπισμό των προϊόντων των ΜΜΕ από τα εισαγόμενα, που οδηγεί στη δραματική συρρίκνωση του τζίρου τους και στη μετατόπισή του στα πολυκαταστήματα, της πολιτικής των "αντικειμενικών κριτηρίων" και του 35%,της κατάργησης της χρηματοδότησης για τις ΜΜΕ που τις οδηγεί στα χέρια των τοκογλύφων νόμιμων και παράνομων και της μετατροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό που αφαιμάζει παραπέρα τις ΜΜΕ. Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δε ζητάνε χάρες, ούτε καλύπτουν τη φοροδιαφυγή. Θέλουν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα μέσα στο οποίο ο καθένας θα πληρώνει ανάλογα με το εισόδημά του, θέλουν την ΤΑ ενεργό σύμβουλο και συνεργάτη.

Μπροστά σε όλα αυτά οι ΕΒΕ όλης της χώρας δε θα μείνουν απαθείς, τόνισε ο ίδιος. Η Ελλάδα δε θα γίνει νεκροταφείο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά σημείο αντίστασης κατά του πολυεθνικού κεφαλαίου και των πολιτικών του απ' όπου κι αν προέρχονται. Δε θα επιτρέψουν να γίνει η πορεία προς την ΟΝΕ άλλοθι αφανισμού τους, επιβολής ακόμα σκληρότερων μέτρων και να πληρώνει ο ελληνικός λαός και μαζί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης. "Στον αγώνα μας", τόνισε, "οι ΕΒΕ δεν είμαστε μόνοι μας. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των υπαλλήλων, των ναυτικών, των εκπαιδευτικών είναι στην ίδια μοίρα και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια άλλη οικονομική πολιτική. Οι δρόμοι μας ανταμώνουν στον κοινό αγώνα".

Επίσης, ο Δ. Κορφιάτης, τονίζοντας ότι η χτεσινή συγκέντρωση ήταν και μια πρώτη προετοιμασία για το 24ωρο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 17 του Φλεβάρη, άφησε αιχμές εναντίον της απόφασης της διοίκησης της ΕΣΕΕ να μη συμμετέχει στις δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απαιτεί η βάση του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η χτεσινή παρουσία των εμπόρων στη συγκέντρωση είναι η καλύτερη απόδειξη ότι θα κλείσουν τα αυτιά στις "Σειρήνες" της ηττοπάθειας και της υποταγής, που θέλουν να τους αδρανοποιήσουν και να τους αποκόψουν από το σώμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. "Ο αγώνας επιβίωσης των ΕΒΕ", είπε χαρακτηριστικά, "δεν μπορεί να γίνεται μέσα στα κλειστά γραφεία των Οργανώσεων ή στις στρογγυλές πολυθρόνες. Γι' αυτό στην αγωνιστική τους πορεία, που εκφράζεται μέσα από τις αποφάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, θα είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά".

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι οι επαγγελματίες - βιοτέχνες και οι έμποροι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους: σ' εκείνον της ηττοπάθειας και της αποδοχής αυτών των πολιτικών που τους οδηγούν μαθηματικά στο λουκέτο και αυτόν της αντίστασης και του αγώνα, όπου ενωμένοι, δυνατοί και κυρίως αποφασισμένοι θα δώσουν τη μάχη για την ύπαρξή τους και θα την κερδίσουν.Και διαλέγουν το δεύτερο. Αυτό το μήνυμα, τόνισε, θα στείλουν οι ΕΒΕ στις 17 Φλεβάρη, κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ