Τρίτη 21 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ σήμερα στους περισσότερους νομούς της περιοχής θα συνεδριάσουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση και κλιμάκωση των δυναμικών και μαζικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε η αγροτιά τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η ΣΕΑ της Δράμας, πάντως, αποφάσισε να πάρει μέρος στη σύσκεψη που κάλεσε η ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης και θα γίνει αύριο το πρωί στο κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη, κατεβάζοντας πρόταση για συνέχιση του αγώνα. Σήμερα το πρωί, επίσης, θα συνεδριάσει η ΣΕΑ Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της Ροδόπης, προκειμένου να αποφασίσει την κλιμάκωση και τη μορφή του αγώνα που θα ακολουθήσουν οι αγρότες στην περιοχή, ενώ το απόγευμα ανάλογες συσκέψεις θα γίνουν στην Πέλλα και τον Εβρο.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις προσπαθούν να παραπλανήσουν τους αγρότες, παρουσιάζοντας ως πανάκια την έναρξη της σύνταξης του Μητρώου Αγροτών, ο αγροτικός κόσμος δείχνει αποφασισμένος να παλέψει για να διεκδικήσει τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Το πρόβλημα με τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι, το καλαμπόκι και τις άλλες εκτατικές καλλιέργειες που καίει σχεδόν όλη τη Θράκη και νομούς της Μακεδονίας, ο νέος κανονισμός που ετοιμάζεται για τον καπνό και ο κανονισμός για τα οπωροκηπευτικά οξύνουν ακόμη περισσότερο τα αδιέξοδα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που βλέπει σταδιακά να έρχεται το ξεκλήρισμά της. Μόνο δρόμο απέναντι στις καταστροφικές αποφάσεις της ΕΕ, της ΚΑΠ και τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση, οι αγρότες βλέπουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα και δηλώνουν αποφασισμένοι να τον ακολουθήσουν, παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης και εκφοβισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, με τις διώξεις και τις δίκες χιλιάδων αγροτών σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ