Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη για τα σκουπίδια

Ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών (πλημμέλημα) άσκησε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αναστ. Κανελλόπουλος, κατά παντός υπευθύνου, όσον αφορά τη συσσώρευση των σκουπιδιών στο Δήμο της Αθήνας. Η δίωξη δεν είναι προσωποποιημένη, αλλά είναι φανερό ότι στρέφεται εναντίον των εκτάκτων υπαλλήλων του δήμου στον τομέα καθαριότητας και των συνδικαλιστών της ΠΟΠ - ΟΤΑ που καλύπτει την απεργία τους.

Η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Ασφάλεια, με την εντολή να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Δημ. Ιωαννίδης, προκειμένου να διακριβωθεί αν τα σκουπίδια είχαν φράξει τα φρεάτια αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές και να καταστραφούν περιουσίες, λόγω της προχτεσινής μεγάλης νεροποντής. Αν διαπιστωθεί ότι οι όγκοι των σκουπιδιών στάθηκαν η αιτία να πλημμυρίσουν πολλοί δρόμοι της πρωτεύουσας και να υπάρξει κίνδυνος ζωής και υλικών καταστροφών, η δικογραφία θα επιστραφεί στον Α. Κανελλόπουλο και θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης θα εξεταστεί ως μάρτυρας και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Αγγ. Μοσχονάς, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος συνδικαλιστών, που, όπως ισχυρίζεται, τις μέρες της απεργίας των εκτάκτων υπαλλήλων έκαναν βόλτες με τα απορριμματοφόρα μέσα στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ