Κυριακή 5 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Στάσιμα νερά

Στάσιμα για άλλη μια χρονιά παράμειναν τα νερά στην ελληνική κολύμβηση. Η παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών-τριών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απέδειξε για άλλη μια φορά το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική και τη διεθνή κολύμβηση.

Παράλληλα, όπως δείχνουν τα πράγματα, ολοένα και μειώνεται η δημοτικότητα του αθλήματος χωρίς να υπάρχουν οι προοπτικές να αλλάξει κάτι. Στους άνδρες αυτός που ξεχώρισε την περασμένη χρονιά ήταν ο Δημήτρης Μαγγανάς, ο οποίος τόσο στην Ολυμπιάδα όσο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μικρής πισίνας (25μ) στο Ροστόκ δικαιολόγησε την παρουσία του. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού στην Ατλάντα πήρε την πρόκριση στο μικρό τελικό στα 400 ελεύθερο πετυχαίνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ. Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ροστόκ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 ελεύθερο, ενώ κατέρριψε για άλλη μια φορά το ρεκόρ με χρόνο 3.48.29. Στις γυναίκες η εμφάνιση της Τόνιας Μαχαίρα στην Ατλάντα ήταν το πιο φωτεινό σημείο τη χρονιά που πέρασε όσον αφορά τη γυναικεία κολύμβηση.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια προκρίθηκε στο μικρό τελικό στα 200μ ελεύθερο, όπου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 2.03.19.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ