Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ζητούν ίση μεταχείριση

Προς τον υπουργό Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων απευθύνει το αίτημά του ο πρόεδρος συνταξιούχων ΤΣΑ (Ταμείο Συντάξεων Αυτοκινητιστών) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ,Θεσσαλονίκη. Γράφει: "Εγινε γνωστό ότι πρόσφατα δώσατε εντολή στη Διοίκηση του ΤΣΑ σε εφαρμογή του Νόμου διαδοχικής ασφάλισης, να καταβάλει αναδρομικά σε 9.000 περίπου συναδέλφους μας, αυξήσεις που δεν έδωσε το Ταμείο στα ποσοστά συμμετοχής των προηγούμενων φορέων του. Είναι θέμα που αφορά άμεσα τον μεγάλο όγκο των συνταξιούχων του ΤΣΑ, ασφαλισμένων από την αρχή μέχρι το τέλος του χρόνου για σύνταξη, στο χρεοκοπημένο σήμερα (από κακές αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων) Ταμείο.

Δεν ήμαστε αντίθετοι με την απόφασή σας. Ομως γιατί με προσωπική σας φροντίδα βρέθηκαν τα χρήματα, τα οποία δεν είναι από εισφορές των ασφαλισμένων εν ενεργεία αυτοκινητιστών - όπως μας διαβεβαιώνουν οι υπηρεσίες του ΤΣΑ; Ομως ο νόμος, ως γνωστό, προβλέπει, το ΤΣΑ να χορηγεί εξ ιδίων αυξήσεις και στα ποσοστά συμμετοχής των φορέων, από τους οποίους προέρχονται. Αυτό είναι εντελώς άδικο, κυρίως για το χρεοκοπημένο ΤΣΑ, το οποίο παρά τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων, λόγω της γνωστής ανεγκέφαλης πολιτικής προηγούμενων κυβερνήσεων, (πληρώνουν 2 ασφαλισμένοι για να πάρει ένας συνταξιούχος), να δίνει συντάξεις που να μη μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Εσείς τώρα ζητάτε να χορηγεί το ΤΣΑ αυξήσεις και στο ποσοστό ευθύνης των προηγούμενων φορέων, διότι έτσι προβλέπει ο αδιάφορος για τη ζωή χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων του ΤΣΑ, Νομοθέτης.

Δε σας πληροφόρησαν κύριε υπουργέ, ότι οι συντάξεις που χορηγεί το ΤΣΑ, είναι για μας τους από την αρχή μέχρι το τέλος ασφαλισμένους σ' αυτό, κατώτερες από εκείνες που δίνει στους συναδέλφους της διαδοχικής; Εγκρίνετε πως για τον ίδιο χρόνο εργασίας στο επάγγελμα να παίρνει ο ένας δέκα έως είκοσι χιλιάδες περισσότερο από τον άλλο (για τον ίδιο χρόνο ασφάλισης από τον ίδιο φορέα); Με την απόφασή σας αυτή η αδικαιολόγητη ανισότητα χειροτερεύει την κατάσταση, γιατί τα χρήματα που θα μπορούσαν να προστεθούν στις συντάξεις μας πείνας, θα αφαιρούνται τώρα για να δίνονται στους συναδέλφους που ήδη παίρνουν, όπως ανέφερα, περισσότερα από εμάς.

Δεν ελέγχετε τους εισηγητές σας; Μόνο να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς και να αδιαφορούν;

Τέλος, σας παρακαλούμε θερμά, ως μόνος αρμόδιος, να αναλάβετε προσωπικά το θέμα και φροντίστε να αυξηθούν και οι δικές μας συντάξεις στο ύψος των συναδέλφων μας με της διαδοχικής. Ζητάμε ίση μεταχείριση για ίση εργασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ