Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους δρόμους ξεχύνεται σήμερα η μαθητική οργή
Συλλαλητήρια αντίστασης στη «μεταρρύθμιση» και τον αυταρχισμό σήμερα σε όλη τη χώρα. Στο πλευρό των μαθητών, καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς. Στις 11 π.μ., στα Προπύλαια, το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή ,το ραντεβού των μαθητών στον Πειραιά

Η μαθητική οργή, ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει το μέλλον της και που επιχειρείται να επιβληθεί «διά ροπάλου», βγαίνει πάλι σήμερα στους δρόμους. Οι μαθητές, αφού όλο αυτό το διάστημα απέδειξαν στην πράξη ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα τους, σήμερα διοργανώνουν συλλαλητήρια καταδίκης του αυταρχισμού και διεκδικώντας παιδεία για όλους και όχι την παιδεία των λίγων και των απασχολήσιμων, που διαγράφουν οι νόμοι της «μεταρρύθμισης».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πανελλαδικής συνάντησης Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων για «συντονισμό, αλληλεγγύη, κοινή δράση σε μέτωπο παιδείας με όλο το λαό», στα σημερινά συλλαλητήρια συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές. Ολοι μαζί, καλούνται να δώσουν άλλη μία φορά μαθήματα αγώνα, να δώσουν απάντηση στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό, που επιστρατεύτηκε για να επιβάλει τις αντιδραστικές επιλογές στην παιδεία και εκφράζεται με καθημερινά κρούσματα εναντίον μαθητών στα σχολεία.

Συλλαλητήρια θα γίνουν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ στον Πειραιά το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Στις υπόλοιπες πόλεις, οι πορείες θα καταλήξουν στις Νομαρχίες.


Στο πλευρό των μαθητών, θα βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές, που πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, με αποφάσεις των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα συμμετέχουν, επίσης, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Παντείου, Νομικού, Οικονομικού, Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ), Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων και ο Σύλλογος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Επίσης, στα σημερινά συλλαλητήρια καλούν οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΕΥΠ, ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΓΤΚΣ Αθήνας, ΣΔΟ Αμφισσας, ΣΤΕΓ Μεσολογγίου, ΣΔΟ Πρέβεζας, ΑΣΗ Θεσσαλονίκης, ΣΤΕΓ Φλώρινας και τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων, Δομικών Εργων, Ηλεκτρονικών και Υπολογιστών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά. Στα αυριανά συλλαλητήρια, καλεί η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές, που ήδη έχουν ορίσει το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 14 Γενάρη του 2000, συνεχίζουν «αγωνιστικά, ενωτικά, συντονισμένα σε κάθε δήμο, σε κάθε πόλη, σ' όλη την Ελλάδα», απαιτώντας κατάργηση των νόμων 2525 και 2640 και ολόπλευρη μόρφωση μέσα από ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους. Παράλληλα, απαιτούν τώρα να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Οι μαθητές απαιτούν να καταργηθούν οι προαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις σφαγής της Β` και Γ` Λυκείου, όχι στην κατάργηση των μετεξεταστέων, κατάργηση των τεστ δεξιοτήτων, άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομή, βιβλία σύγχρονα, κατανοητά, όλα δωρεάν, όχι στη φροντιστηριοποίηση των λυκείων. Για τα ΤΕΕ, ζητούν κατάργηση των Νομαρχιακών Προαγωγικών Εξετάσεων στη Β` τάξη και των πανελλαδικών στη Γ` τάξη, βιβλία σύγχρονα - κατανοητά όλα δωρεάν, όχι φωτοτυπίες και cds, άμεση κάλυψη των αναγκών σε υποδομή, ολόπλευρη μόρφωση και όχι εφήμερη κατάρτιση και ουσιαστική επαγγελματική εκπαίδευση, πραγματικό εφόδιο για ζωή με δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα για την Παιδεία(2011-09-08 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Παιδεία(2008-11-19 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους σήμερα(2007-11-09 00:00:00.0)
Στους δρόμους για την Παιδεία στις 3 Νοέμβρη(2006-11-01 00:00:00.0)
Αύριο το νέο αγωνιστικό «ραντεβού»(2000-01-13 00:00:00.0)
Πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή(1998-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ