Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ
Ο αγώνας δεν τέλειωσε, τώρα αρχίζει

Κάλεσμα της Επιτροπής για τη μη επικύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν

Σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν καλεί η Επιτροπή για τη μη επικύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ο αγώνας μας δεν τελείωσε, τώρα αρχίζει".Η Επιτροπή επισημαίνει ότι "ουσιαστικά και τυπικά η επικύρωση της Σένγκεν είναι άκυρη" και τονίζει:

"Σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργήθηκε με τον τρόπο ψήφισης της Συμφωνίας Σένγκεν από τη Βουλή. Δε χωράει αμφιβολία, ότι με την εφαρμογή της εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε τρίτους,αφού άλλοι θα αποφασίζουν για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως πολιτική ασύλου, αλλοδαπών, διακρατικών συμφωνιών με αυτό το περιεχόμενο, είσοδο και χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες κ.ά. Επίσης είναι γνωστό ότι η Σένγκεν σε συνδυασμό με τον ν. 2472/97, ο οποίος νομιμοποιεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, είναι νομοθετήματα τα οποία κατάφωρα έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και διεθνείς συμβάσεις επικυρωμένες από τη χώρα μας και οι οποίες προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εμείς και με βάση το άρθρο 28 παρ. 3 του Συντάγματος, θεωρούμε ότι η επικύρωση της Σένγκεν είναι ουσιαστικά και τυπικά άκυρη, αφού εκτός των άλλων, δε συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στη Βουλή και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε.

Ετσι κι αλλιώς, τέτοια αντιδραστικά νομοθετήματα όπως τα προαναφερόμενα, είναι άκυρα στη συνείδηση των εργαζομένων και όλου του λαού μας. Για άλλη μια φορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, μη έχοντας επιχειρήματα να αντικρούσει τη βασιμότητα των λόγων όλων όσοι αμφισβητούσαν την ωφελιμότητα, τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της επικύρωσης, τους επιτέθηκε σαν κέρβερος. Η συμπεριφορά του αυτή, αποδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε ο κ. Γιαννόπουλος. Εξάλλου, ο κ. υπουργός αυτό το συνηθίζει όταν στριμώχνεται. Στη συνέχεια, ο κατά τ' άλλα "αντιδεξιός" υπουργός μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και μετά χέρι - χέρι με την ηγεσία της "επάρατης" αποφάσισαν το φακέλωμα των πολιτών της χώρας μας.

Πρέπει για άλλη μια φορά να τονίσουμε, ότι την πρώτη ευθύνη για αυτή την επιλογή φέρουν τα κόμματα και όλοι όσοι με τη στάση τους συνέργησαν και συνεργούν σε αυτές τις επιλογές.

Τέλος, δηλώνουμε, ότι θα βγουν γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι εκμεταλλευόμενοι πλειοψηφίες στη Βουλή, θα ξεμπερδέψουν μια για πάντα με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Ο ελληνικός λαός, έχει δώσει μάχες, έχει χύσει αίμα για αυτά τα δικαιώματα και δε θα μπορέσουν μερικοί στο όνομα κάποιων σκοπιμοτήτων να τα πάρουν πίσω.

Ο ΔΣΑ

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη φήφιση από τη Βουλή της Συνθήκης Σένγκεν.

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο με το οποίο έγινε η κύρωση της Συνθήκης Σένγκεν εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και επισημαίνει ότι ο νόμος για το ηλεκτρονικό φακέλωμα 2472/97 δε διασφαλίζει τον Ελληνα πολίτη, γι' αυτό ζητάει την τροποποίηση των διατάξεών του.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ διαμαρτύρεται για την τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο,τον οποίο κατηγορεί ότι δεν ενημέρωσε, ούτε κάλεσε το Δικηγορικό Σύλλογο στη Διαρκή Επιτροπή για τρίτη συνεχή φορά, όταν συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το δικηγορικό κόσμο.

Η ΕΕΔΥΕ

H ΕΕΔΥΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε "εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ψήφιση του Νόμου 2472/97 "Περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" και την Συμφωνίας Σένγκεν" και τονίζει:

"Με πρόσχημα την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, όπως είναι η τρομοκρατία, τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα, οι εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και ιδιαίτερα οι κυρίαρχοι αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προχώρησαν στη δημιουργία μιας τεράστιας τράπεζας πληροφοριών στην οποία θα φακελώνονται τα πάντα, πρόσωπα και πράγματα.

Ετσι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε τρίτους, με βασικό στόχο να συγκροτηθεί ένας ισχυρός κατασταλτικός μηχανισμός για να χτυπήσει τα λαϊκά κινήματα.

Το φιλειρηνικό κίνημα έχει γευτεί στο παρελθόν τους καρπούς τέτοιων νόμων και μηχανισμών και τις προσπάθειες τρομοκράτησης των λαών με το φακέλωμα.

Το φιλειρηνικό κίνημα θεωρεί ότι η συμφωνία Σένγκεν εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία με το ΝΑΤΟ στρατιωτικά, αλλά και με την Αστυνομία και διάφορες υπηρεσίες προσπαθεί να υποδουλώσει τους λαούς και να κάμψει κάθε λαϊκή αντίσταση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζοντας την αντίθεσή της καλεί την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τη Συμφωνία Σένγκεν. Καλεί το λαό και ιδιαίτερα τους φίλους της ειρήνης να αντισταθούν με κάθε τρόπο σ' αυτή την επιλογή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς τον Πρόεδρο Κ. Στεφανόπουλο(1997-08-31 00:00:00.0)
Αγώνας να μην εφαρμοστεί η Σένγκεν(1997-07-01 00:00:00.0)
Να ακυρώσουμε στην πράξη τη Σένγκεν(1997-06-26 00:00:00.0)
Ο αγώνας αρχίζει τώρα(1997-06-12 00:00:00.0)
Μέτωπο ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα(1997-06-01 00:00:00.0)
Οι αντιστασιακοί καταδικάζουν τη Συμφωνία Σένγκεν(1997-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ