Η ειρήνη στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Νοτιοανατολική της πτέρυγα θα διασφαλιστεί μέσω της περαιτέρω "κινητοποίησης και ενεργοποίησης" του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της ΔΕΕ και του ΟΑΣΕ! Αυτό ήταν το μήνυμα του Ελληνα πρωθυπουργού προς τους ομολόγους του και μη σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Σουηδία. Ο Κ. Σημίτης,κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, εξήρε τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις των παραπάνω οργανισμών, λέγοντας ότι "έχουμε κάνει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουμε τις κρίσεις, όπου υπάρχουν, με την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου...".Τακτική θετική, κατά τον πρωθυπουργό, αλλά... ελλιπής, αφού απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη "δραστηριοποίηση" των διεθνών γκάγκστερ!
Οπως ήταν φυσικό, ο Κ. Σημίτης δεν παρέλειψε να "περηφανευτεί" για την τυφλή πίστη της κυβέρνησής του στους "στρατάρχες" του ολέθρου, τονίζοντας ιδιαιτέρως τη συμμετοχή της Ελλάδας στις τυχοδιωκτικές τους επιδρομές. "Συμμετέχουμε φυσικά στις ειρηνευτικές δυνάμεις στα Βαλκάνια, και στις δύο, και στη Βοσνία και στην Αλβανία, και βοηθούμε στην εφαρμογή εκεί της πολιτικής της διεθνούς κοινότητας", υπογράμμισε ανερυθρίαστα.
Ομως ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Οπως, υποστήριξε, εκείνο που έχει σημασία, πέρα από τη στρατιωτική επιβολή των πολυεθνικών, είναι η διαμόρφωση εκείνων των δομών, σε εκείνες τις χώρες που "απαιτείται", ώστε να υπάρχει διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου σε μακροχρόνια βάση... "Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της υποδομής και των θεσμών στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στους γείτονές μας",δήλωσε σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι η κυβέρνησή του πρωτοστατεί για τον "εκδημοκρατισμό" των πρώην σοσιαλιστικών κρατών...
Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής μας στη Σουηδία, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ,το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και του ανέπτυξε τα αιτήματα των μεταναστών. Τα 5 σημαντικά ζητήματα για τα οποία χρειάζονται λύσεις, σύμφωνα την ΟΕΣΚΣ είναι: α) Η γλώσσα και ο πολιτισμός, με την έννοια ότι οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές χτυπάνε κύρια τους μετανάστες και ιδίως στα μαθήματα της μητρικής γλώσσας, β) το δικαίωμα της ψήφου στους μετανάστες από τον τόπο διαμονής τους, γ) η αναβάθμιση της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού σε υπουργείο, δ) να αλλάξει ο συσχετισμός εκπροσώπησης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού που είναι σε βάρος των δημοκρατικά εκλεγμένων δευτεροβάθμιων οργάνων των μεταναστευτικών οργανώσεων και υπέρ των προσωπικοτήτων, της εκκλησίας κλπ, ε) χρειάζεται η ακόμα πιο εντατική προσπάθεια από τους Ελληνες μετανάστες να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί το διατηρητέο κτίριο της Πολιτιστικής Στέγης της Στοκχόλμης.
Ο πρωθυπουργός αφού άκουσε την αντιπροσωπεία δε δεσμεύτηκε για τίποτα και εξέφρασε την "ευχή" του, ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση θα λυθεί το ζήτημα της ψήφου, ενώ ήταν αρνητικός για το ζήτημα της αναβάθμισης της ΓΓΑ σε υπουργείο.