Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οργανόγραμμα "διαλόγου"

Εκτακτο Πανελλήνιο Συνέδριο προγραμματίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Μετά και από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ με την 5ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν, γίνεται ακόμη πιο εμφανής, η "αντίθεση" της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της ΕΡΤ Παναγιώτη Παναγιώτου, για θέματα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της ΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) και την ΕΣΗΕΑ, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δράσης, προκειμένου να μην υλοποιηθεί το σχέδιο"μεταρρύθμισης" της ΕΡΤ, που με τη συναίνεση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, επιχειρεί την υλοποίησή του. Ενδεικτικό της δραστηριοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκαλέσει έκτακτο πανελλήνιο συνέδριο.

Οι πρόεδροι των τριών συνδικαλιστικών φορέων, Δημήτρης Γκλαβάς της ΠΟΕΣΥ, Αριστείδης Μανωλάκος της ΕΣΗΕΑ και Γιώργος Μαγγανιάς της ΠΟΣΠΕΡΤ, χτες, ζήτησαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ, για να ενημερώσουν τα μέλη του ΔΣ, για τις θέσεις τους πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, αλλά και την ανασυγκρότηση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ηδη προχτές σε κοινή ανακοίνωση οι τρεις φορείς είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, στα μέτρα κυβέρνησης και διοίκησης, μέτρα που είναι σε βάρος των εργαζομένων και που όπως επισημαίνουν δε βοηθούν στην εξυγίανση της εταιρίας.

Ενα από τα κύρια σημεία τριβής εργαζομένων και διοίκησης είναι η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Αντίθετοι επίσης είναι οι συνδικαλιστικοί φορείς στην αλλαγή της φυσιογνωμίας των καναλιών, καθώς και στο κλείσιμο του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση". Αιχμή του δόρατος όμως, είναι και το νέο Οργανόγραμμα, το οποίο θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ και στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης. Οι πρόεδροι των τριών φορέων ζήτησαν ν' αναβληθεί η συζήτηση για το Οργανόγραμμα, που ήδη εδώ και αρκετούς μήνες είναι έτοιμο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ αντιπροτείνει άλλο Οργανόγραμμα και ζητά από τα μέλη του ΔΣ, να το μελετήσουν, πιστεύοντας ότι το σκεπτικό του δικού της Οργανογράμματος είναι ο "μοχλός" που βοηθά στην ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της ΕΡΤ.

"Διευθύνσεις"... Οργανογράμματος

Το Οργανόγραμμα που προτείνεται από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Παναγιώτη Παναγιώτου, περιλαμβάνει έξι γενικές διευθύνσεις: Ενημέρωσης, Προγράμματος, Ραδιοφωνίας, Προβολής Κοινοβουλευτικού Εργου, Διοικητικού και Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και Τεχνικών Υπηρεσιών. Περιλαμβάνει επίσης, "Ειδικές υπηρεσίες" που ανήκουν στο γραφείο του Προέδρου της ΕΡΤ και περιφερειακές υπηρεσίες. Από τις γενικές διευθύνσεις ενδέχεται να καταργηθεί η διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Εργου, από την οποία ήδη έχει παραιτηθεί ο Μηνάς Παπάζογλου. Το Οργανόγραμμα είχε αλλάξει και στο παρελθόν, όταν πρόεδρος ήταν ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος. Το νέο Οργανόγραμμα, είναι πιο "συγκεντρωμένο", αφού σε σχέση με το προηγούμενο, περιλαμβάνει λιγότερες διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις και τμήματα. Ετσι οι διευθύνσεις από 29 γίνονται 26 έως 24, οι υποδιευθύνσεις από 43 γίνονται 14 και 5 ανεξάρτητες και τα τμήματα από 282, μειώνονται σε 142 έως 173.

Οι τρεις συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, να μη προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του Οργανογράμματος, διότι "δεν έχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση" και θα συμβάλει στην "παραπέρα περιθωριοποίηση της ΕΡΤ". Οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ, άλλωστε και χτες, στο ΔΣ της ΕΡΤ ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης του νέου Οργανογράμματος.Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ