Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μόνοι στο σπίτι

Χωρίς προπόνηση χτες, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, για ψυχολογική αποτοξίνωση. Υποδοχή των παικτών του Περιστερίου στο αεροδρόμιο, για πρώτη φορά στην ιστορία τους

Οι νικητές πήγαν χτες για προπόνηση. Οι ηττημένοι έμειναν σπίτι τους. Για ψυχολογική αποτοξίνωση όπως ειπώθηκε. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες νοοτροπίες. Η αμερικάνικη με εκφραστή τον Σκοτ Σκάιλς και η γιουγκοσλάβικη του Ντράγκαν Σάκοτα. Ο πρώτος είναι οπαδός της απόλυτης ελευθερίας. Οι παίκτες μπορούν να διασκεδάζουν, να ξενυχτούν, να συμπεριφέρονται όπως θέλουν εκτός γηπέδου. Μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης είναι η απόδοσή τους.

Ο Σκάιλς δεν μπόρεσε να πείσει τους παίκτες του ότι η πρόκριση δεν κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Οχι πως δεν προσπάθησε. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του συλλόγου Π. Τσολακίδη, "ο Σκάιλς είχε ζητήσει από τους παίκτες να ξεχάσουν το πρώτο παιχνίδι. Τους προέτρεψε μάλιστα να μην διαβάζουν εφημερίδες και να μην συζητάνε για την επιτυχία τους στο Περιστέρι". Το παιχνίδι δεν τον δικαίωσε, γιατί όπως επεσήμανε χτες το έμπειρο μάτι του Θ. Ροδόπουλου, "οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρουσίασαν εικόνα επανάπαυσης. Νόμιζαν ότι μετά το 0 - 1 θα έπαιρναν το παιχνίδι οι 5.000 θεατές. Καλή η έδρα, αλλά ο κόσμος δεν παίζει μπάλα. Ο ΠΑΟΚ έχει χτυπητές αδυναμίες. Οι παίκτες του δεν μπορούν να εφαρμόσουν συνεχές πρέσινγκ, ούτε να βγάλουν εύκολους αιφνιδιασμούς", υπογράμμισε.

Η κατάσταση δεν είναι εύκολα ανατρέψιμη, γεγονός που έχει πανικοβάλει τη διοίκηση του συλλόγου που συνεδρίασε εκτάκτως μετά το παιχνίδι. Τι να πει όμως κι αυτή. Αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι έσπευσε να υποσχεθεί πριμ 200 εκατ. δρχ. σε περίπτωση πρόκρισης στην ευρωλίγκα. Μήπως τελικά αυτό ήταν το δικό της λάθος;

Το Περιστέρι ζει στιγμές ανεπανάληπτες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, οι παίκτες έτυχαν υποδοχής στο αεροδρόμιο. Για να πούμε όμως και την αλήθεια, ήταν κι η πρώτη φορά που η ομάδα επέστρεφε νικήτρια από το Αλεξάνδρειο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Κεφάλια μέσα διέταξε ο Σάκοτα και από χτες ετοιμάζει το παιχνίδι του Σαββάτου.

Για την ιστορία τώρα, το τελικό αποτέλεσμα του προχτεσινού αγώνα ήταν 62 - 75 και όχι 62 - 77 όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ - 1. Στον πανικό που δημιουργήθηκε με τη ρήψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι και δε μέτρησαν το καλάθι του Γκούροβιτς, το οποίο γράφτηκε όμως στο ταμπλό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ