Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντιρατσιστικός κινηματογράφος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(της ανταποκρίτριάς μας).-

Σταθερά για τρίτη συνεχή χρονιά, η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,συνεχίζει την προβολή επιλεγμένων ταινιών για τους φίλους του κινηματογράφου, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες.

Οι δραστηριότητες της Λέσχης Κινηματογράφου του ΕΚΘ αγκαλιάστηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια από τους νέους της πόλης. Με την προσδοκία ότι και φέτος θα καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων και να συμβάλει στην ανάδειξη και κριτική προσέγγιση των σοβαρών κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων, που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία, η Λέσχη Κινηματογράφου προχωρά σε ένα δυναμικό ξεκίνημα για το 1996. Πέρα από τις τακτικές προβολές κάθε Τρίτη, μέσα στο Φλεβάρη θα πραγματοποιήσει το δεύτερο κινηματογραφικό αφιέρωμα ενάντια στο ρατσισμό.Το αφιέρωμα, που περιλαμβάνει την προβολή 5 ταινιών με ανάλογο περιεχόμενο, θα ξεκινήσει στις 19 Φλεβάρη και παράλληλα θα συνοδεύεται από ανοιχτές συζητήσεις για τα προβλήματα των ξένων εργατών στη χώρα μας, των κοινωνικών ομάδων που ζουν στο περιθώριο και την ξενοφοβία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών μέχρι και τις 27 του Φλεβάρη περιλαμβάνει: Σήμερα "Τα φτερά του έρωτα" του Β. Βέντερς, στις 30 Γενάρη "Οταν ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα" του Λ. Μαντόκι, στις 6 Φλεβάρη "Ζου Ντου, σιωπηλοί εραστές" του Ζ. Γιμού, στις 13/2 "Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα" του Ρ. Πολάνσκι και στις 27/2 "Ο εραστής της κομμώτριας" του Π. Λεκόντ. Οι προβολές γίνονται κάθε Τρίτη στις 9μ.μ., στην αίθουσα προβολών του ΕΚΘ, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ