Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Νέος υπουργός σε παλιά πολιτική

Είναι γεγονός πως η χτεσινή παράδοση - παραλαβή υπουργείων και στο ΥΠΠΟ απλώς επιβεβαίωσε τη γνωστή λαϊκή ρήση "άλλαξε ο Μανωλιός...". Ωστόσο, ο αποχαιρετισμός του μέχρι χτες υπουργού, Θάνου Μικρούτσικου,και η υποδοχή του νυν, Σταύρου Μπένου,ήταν πλήρης συγκινήσεων.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, στα δύο χρόνια της θητείας του, εφάρμοσε την πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με σημεία αιχμής τη μετατροπή των κρατικών σκηνών σε ΝΠΙΔ και την "αναβάθμιση" του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής σε θέση καθολικών πολιτιστικών καθηκόντων.Χτες, αποχαιρετώντας τους συνεργάτες του στο ΥΠΠΟ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε σύντομα το έργο που έγινε στα δύο χρόνια. Ανάμεσα, όμως, στο βιβλίο, το χορό, τη φωτογραφία, τις ορχήστρες και το ΕΠΔΠ, έλαμψε διά της απουσίας της η αρχαιολογική πολιτική. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο "αγκάθι" για τον νέο υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος έχει μπροστά του την ανάγκη σύνταξης και ψήφισης νέου αρχαιολογικού νόμου,και νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟ, την υλοποίηση του τριγώνου Βεργίνα - Πέλλα - Δίον,την ολοκλήρωση των έργων στην Ακρόπολη και άλλα πολλά.

Ο Σταύρος Μπένος στη δική του ομιλία δεν προέβη σε εξαγγελίες, παρά μόνο σε υποσχέσεις για το έργο που θα ακολουθήσει και σε ευχαριστίες για τη συνεργασία που είχε με τον Θάνο Μικρούτσικο: "Αποχωρίζομαι αυτή την εμπειρία της συνεργασίας μας, που όμοιά της δεν ξαναγνώρισα".

Παρ' όλα αυτά, ο Στ. Μπένος, όσο ήταν υφυπουργός αποκάλυψε δείγματα των προθέσεών του. Μία από αυτές είναι και η επιβολή του πολιτιστικού φόρου (!) στους δημότες. Ιδωμεν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ