Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον "αέρα" οι εργαζόμενοι

Το κλείσιμο ή η σημαντική μείωση προσωπικού περιμένει τους εργαζόμενους της "Διεθνούς Βιομηχανίας Ενδυμάτων"

Σε αναγκαστική άδεια 10 ημερών έθεσε η επιχείρηση "Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων" στην Καλαμάτα, τους 420 εργαζόμενους σε αυτήν, σε μια προσπάθεια εκμετάλλευσής τους σαν μέσο πίεσης, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του ιδιοκτήτη της, για προνομιακή οικονομική μεταχείριση από τις τράπεζες στις οποίες οφείλει 4 με 5 δισ. δραχμές.

Την περασμένη Δευτέρα ο επιχειρηματίας Μανιαδάκης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τις τράπεζες σε σχέση με τις απαιτήσεις του, η επιχείρηση δε θα λειτουργήσει, δίνοντάς τους 10 μέρες από την κανονική τους άδεια του '96. Μάλιστα είπε πως σε περίπτωση που οι απαντήσεις είναι αρνητικές, τότε υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Η να κλείσει ή να μειωθεί το προσωπικό!

Να σημειώσουμε ότι το εργοστάσιο παρέμεινε κλειστό όλες τις μέρες των γιορτών, ενώ όλο τον Δεκέμβρη υπολειτουργούσε και οι εργαζόμενοι δούλευαν εκ περιτροπής. Ο ιδιοκτήτης ζητούσε από τις πιστώτριες τράπεζες και από την κυβέρνηση, τη δανειοδότησή του με 1,2 δισ. δρχ., την επιδότηση του κόστους εργασίας κατά 12% από τον ΟΑΕΔ και την υπαγωγή της περιοχής της Καλαμάτας στις φθίνουσες προκειμένου να ισχύσουν και γι' αυτήν οι σχετικές οικονομικές διευκολύνσεις!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ