Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατά του 35ωρου οι εμποροβιομήχανοι

Ακόμα και η, εν πολλοίς μετέωρη, δήλωση του υπουργού Βιομηχανίας για πειραματική εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών στη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), ενόχλησε τους εμποροβιομήχανους, οι οποίοι με επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Γ. Παπαθανασίου στονΑν. Πεπονή, ζητάνε να "επανεξετάσει" τη θέση του.

Στην επιστολή επιστρατεύονται... επιχειρήματα του στιλ, το 35ωρο θα δημιουργήσει "νέες θέσεις ανεργίας" (! ) και θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, αλλά και σαφείς απειλές όπως: "Η εκ νέου μείωση της ανταγωνιστικότητας θα οδηγήσει σε δραστική μείωση των επενδύσεων, αλλά και σε ενίσχυση της τάσης μετεγκατάστασης ελληνικών επιχειρήσεων σε άλλες χώρες"...

Επίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, η πειραματική εφαρμογή του 35ωρου σε μια υπό μετοχοποίηση επιχείρηση, "μπορεί να υπονομεύσει την όλη προσπάθεια μετοχοποίησης, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο φιάσκο, όπως έγινε πριν από λίγο καιρό με τον ΟΤΕ, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την όλη προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων... "!

Τέλος, το ΕΒΕΑ "βλέπει εφαρμογή του 35ωρου στις αρχές του 21ου αιώνα (! ), όχι όμως για την Ελλάδα, αλλά για τις αναπτυγμένες χώρες που θα έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.."!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ