Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ανησυχίες παρά τη βελτίωση

Παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, οι γιατροί κρίνουν πως πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμη. Δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επανασυσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, και ορισμένοι εκτιμούν πως ίσως οφείλεται στην καρδιακή ανεπάρκεια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στον αριστερό πνεύμονα επανασυσσωρεύτηκε 1,5 λίτρο υγρού και στον δεξιό 440 κυβικά εκατοστά. Με τις αιμοκαθάρσεις δεν έγινε κατορθωτό να αφαιρεθεί το υγρό και ενδέχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να υποβληθεί ξανά σε παρακέντηση στον αριστερό πνεύμονα και αργότερα στον δεξιό. Σ' αυτόν, δηλαδή στον δεξιό πνεύμονα, το υγρό βρίσκεται κατά τόπους και οι γιατροί θεωρούν πως είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ακόμα και με παρακέντηση. Οι ίδιες πάντα πληροφορίες αναφέρουν πως η προηγούμενη νύχτα δεν ήταν ήρεμη για τον πρωθυπουργό. Στις 2-3 τα ξημερώματα της Τρίτης είχε αναπνευστικό πρόβλημα, διαταραχή των αερίων του αίματος και χαμηλό πυρετό. Ο φυσίατρος από τις ΗΠΑ Τ. Μπαχ κλήθηκε εσπευσμένα και του έκανε φυσιοθεραπεία για αρκετή ώρα. Χτες το μεσημέρι, εξερχόμενος του "Ωνασείου" ο Αμερικανός φυσίατρος δήλωσε πως ακόμη και να είχε πυρετό ο πρωθυπουργός, είναι φυσιολογικό και πως "σταθερά βελτιώνεται αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη". Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του πρωθυπουργού σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Για το ίδιο ζήτημα, ο ακαδημαϊκός Γρ. Σκαλκέας και ο πνευμονολόγος Ι. Ιορδάνογλου είπαν πως δε συζητήθηκε στο ιατρικό συμβούλιο θέμα μεταφοράς του πρωθυπουργού σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό δελτίο, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού χτες το απόγευμα ήταν αμετάβλητη. "Συνεχίζεται το πρόγραμμα κινησιοθεραπείας, αναφέρεται. Υποβλήθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) σε αιμοκάθαρση. Η αναπνευστική λειτουργία υποστηρίζεται περιοδικά από αναπνευστήρα. Η καρδιακή του λειτουργία είναι αμετάβλητη".

Ο καρδιολόγος Α. Αντωνιάδης που ανέγνωσε το ιατρικό δελτίο, διευκρίνισε πως η αναπνευστική λειτουργία του πρωθυπουργού υποστηρίζεται κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης και της φυσικοθεραπείας. Τόνισε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις νέας λοίμωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ