Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα διαμορφώθηκε για το 1996 το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που εξασφαλίζει για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους ο ΕΟΤ. Ετσι και αυτή η χρονιά, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΤ, προβλέπει φτηνές διακοπές για 16.000 περίπου άτομα στην περίοδο από 1ης Ιούνη 1996 μέχρι 31 Μάη 1997.
Συγκεκριμένα, το κόστος συμμετοχής των δικαιούχων για διαμονή σε ξενοδοχεία Α, Β, ή Γ κατηγορίας τους μήνες που παρουσιάζεται έντονη τουριστική κίνηση, δηλαδή τον Ιούλη και τον Αύγουστο, ανέρχεται σε 3.000 δρχ. ημερησίως (επιδότηση ΕΟΤ 2.500 δρχ.), ενώ τους υπόλοιπους σε 2.000 δρχ. (επιδότηση ΕΟΤ 3.000 δρχ.). Για τους φυσιολάτρες, υπάρχουν και τα κάμπινγκ με κόστος συμμετοχής 500 δρχ. ανά ημέρα παραμονής με ισόποση επιδότηση από τον Οργανισμό Ελληνικού Τουρισμού.
Με την ίδια ανακοίνωση, ο ΕΟΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους εκμεταλλευτές ξενοδοχείων και κάμπινγκ να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είτε απευθείας στον οργανισμό, είτε μέσω περιφερειακών διευθύνσεων μέχρι τις 29 Φλεβάρη 1996. Η πρόσκληση αυτή δεν ισχύει για τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και για τα νησιά Κρήτη, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.