Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρχίσει η απογραφή για τον "κοινωνικό τουρισμό"

Από την Τρίτη 9 Γενάρη μπορούν να απογράφονται οι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας. Τι προϋποθέσεις και δικαιολογητικά απαιτούνται

Από την Τρίτη 9 Γενάρη αρχίζει η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού, δικαιούνται να συμμετάσχουν στην απογραφή οι εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημερομίσθια το 1995 και οι συνταξιούχοι που ο κλάδος από τον οποίο προέρχονται κατέβαλε σχετικές εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας. Βασική προϋπόθεση είναι να μην έχουν πάρει δελτία Κοινωνικού Τουρισμού το 1995.

Επίσης, δικαιούνται την παροχή όσοι δεν υπερβαίνουν ένα καθορισμένο όριο εισοδήματος, το οποίο ορίζεται ως εξής: Για τους άγαμους εργαζόμενους μεικτές μηνιαίες αποδοχές 230.000 δραχμών και καθαρό ετήσιο εισόδημα 3.220.000 δραχμών. Για τους έγγαμους εργαζόμενους 330.000 δραχμές μηνιαίες αποδοχές για τον ένα σύζυγο και 4.620.000 δραχμές ετήσιο εισόδημα, 460.000δραχμές και για τους δυο συζύγους και 6.440.000 δραχμές ετήσιο εισόδημα και για τους δυο συζύγους.

Για τους συνταξιούχους τα όρια αυτά είναι 160.000 δραχμές καθαρό μηνιαίο εισόδημα για μεμονωμένα άτομα και 2.240.000 δραχμές καθαρό ετήσιο εισόδημα. Για τους έγγαμους συνταξιούχους και για τον ένα σύζυγο το όριο είναι οι 280.000 δραχμές το μήνα και τα 3.920.000 δραχμές το χρόνο. Για τους δυο συζύγους μαζί το όριο είναι οι 380.000 δραχμές το μήνα και οι 5.320.000 δραχμές το χρόνο.

Οσοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να πάνε από τις 9 Γενάρη έως και την 1 Μάρτη, με αλφαβητική σειρά, στα εξής κέντρα διανομής της Εργατικής Εστίας:

Αθήνας,Αγ. Μάρκου 11 και Πατησίων 125. Πειραιά,Ομηρίδου Σκυλίτση 19. Περιστεριού,Θίσβης 7. Ταύρου,Τιμοθέου Ευγενικού 5. Ελευσίνας,Χαριλάου 30. Χολαργού,Αγαμέμνονος 18. Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας,Β συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών. Αργυρούπολης,Κύπρου 68. Αιγάλεω Θεσσαλονίκης (εργατικές κατοικίες).

Δικαιολογητικά

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν το βιβλιάριο ενσήμων με τουλάχιστον 50 ένσημα του 1995. Αν έχει ανακεφαλαιωθεί, τότε πρέπει να προσκομίσουν και το παλιό και το καινούριο. Βιβλιάριο ασθενείας, ατομικό ή οικογενειακό, αστυνομική ταυτότητα, φωτογραφία του ασφαλισμένου τύπου ταυτότητας, βεβαίωση ακαθάριστων αποδοχών του τελευταίου τριμήνου - υπολογιζομένων όλων των επιδομάτων - στην περίπτωση που στο ασφαλιστικό βιβλιάριο του δικαιούχου δεν αναφέρονται όλες οι αποδοχές. Κάρτα ενσήμων σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας. Οι απολυμένοι από το στρατό θα προσκομίζουν το βιβλιάριο ασθενείας, εφόσον έχουν απολυθεί μέχρι έξι μήνες. Για άντρες ή γυναίκες σε χηρεία που προστατεύουν παιδιά απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου. Για τους ανύπανδρους γονείς που προστατεύουν παιδιά είναι απαραίτητο το διαζευκτήριο ή το αντίγραφο αγωγής. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας του 1995. Αν δε συντάσσεται φορολογική δήλωση χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια εφορία.

Οι συνταξιούχοι πρέπει να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα, φωτογραφία άμεσα ασφαλισμένου, απόκομμα σύνταξης ή επιταγής, ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας, αρχική απόφαση συνταξιοδότησης ή βεβαίωση από το συνταξιοδοτικό φορέα ότι κατέβαλε εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας για το 1995 ή υπεύθυνη δήλωση αν δε συντάσσεται φορολογική δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ