Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Καθ' όλα έτοιμοι για την απεργία

Ετοιμοι να δώσουν τη μάχη δηλώνουν οι ναυτεργάτες, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, το οποίο χτυπάει "κατάκαρδα" η κυβέρνηση με τα αντιναυτεργατικά μέτρα που προωθεί. Την απόφαση των ναυτεργατών να αγωνιστούν για να παραμείνουν στα πλοία, διαπίστωσαν οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες που περιόδευσαν χτες στα ποντοπόρα πλοία που έχουν καταπλεύσει στα λιμάνια της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ και της Ελευσίνας,προκειμένου να ενημερώσουν τα πληρώματα για την 48ωρη απεργία παγκόσμιας κλίμακας που έχει κηρύξει για τις 4 - 5 Αυγούστου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Παράλληλα οι συνδικαλιστές έλεγξαν αν στα πλοία που περιόδευσαν τηρείται η προβλεπόμενη από το νόμο οργανική σύνθεση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν ξανά παραβιάσεις της νομοθεσίας. Στο φορτηγό πλοίο ΜΑΡΓΑΡΩ Ρ που φόρτωνε στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, οι συνδικαλιστές εντόπισαν από τους 15 Ελληνες ναυτεργάτες που προβλέπει η σύνθεση να υπηρετούν 9.

"Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει Ελληνας ναυτεργάτης στα καράβια. Και καράβια με ελληνική σημαία χωρίς Ελληνες ναυτεργάτες δε θέλουμε", τόνισε προς το πλήρωμα του ΜΑΡΓΑΡΩ Ρ ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου,ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"Γιάννης Μανουσογιαννάκης σημείωσε: "Γι' αυτό, όπου και αν είστε στις 4 Αυγούστου στις 6 το πρωί απεργείτε!".

Οι συνδικαλιστές επισκέφτηκαν ακόμα στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας το πλοίο MANOLIS II και το φορτηγό ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ που βρίσκεται στο λιμάνι της Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ