Κυριακή 20 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Από τον ΑΤΤΙΛΑ στις απ' ευθείας συνομιλίες

Πριν από 23 χρόνια, τέτοια μέρα στην Κύπρο, η "πολιτική" έδωσε τη θέση της στον πόλεμο, για να επιβεβαιωθεί, για μια ακόμη φορά, το γνωστό αξίωμα. Η Τουρκία, νιώθοντας ζεστή την πλάτη της από τη στήριξη του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα, αξιοποίησε άριστα τα "πολιτικά" δεδομένα και την κατάλληλη στιγμή, στις 20 Ιούλη του 1974, έριξε στην Κύπρο το ισχυρό της χαρτί, το στρατό, δημιουργώντας τετελεσμένα.

Από τότε, η Κύπρος είναι διχοτομημένη, παρά τα άφθονα κροκοδείλια δάκρυα της διεθνούς κοινότητας. Τα τετελεσμένα που δημιουργήθηκαν τότε στο πεδίο της μάχης παραμένουν αδιαμφισβήτητα και σήμερα αποτελούν τη βάση της διαπραγμάτευσης, που έχουν επιβάλει οι Αμερικανοί για την "επίλυση" του προβλήματος.

Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι είδους λύση προετοιμάζεται στο Κυπριακό. Οποιος έχει ψευδαισθήσεις, δεν έχει παρά να σκεφτεί την 20ή Ιούλη του 1974 και την τουρκική απόβαση. Δεν έχει παρά να φέρει στο μυαλό του την ολοκλήρωση της επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην Κύπρο 20 μέρες αργότερα, με την οποία διαμορφώθηκε στο πεδίο της μάχης ο νέος χάρτης του νησιού. Δεν έχει, τέλος, παρά να θυμηθεί την ανοχή, μέχρι και τη συναίνεση, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όταν ο τουρκικός στρατός, έκανε πολιτική στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ