Ποικίλες αντιδράσεις στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά και στα κόμματα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης!
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη μπορεί να τελείωσε, τα προβλήματα όμως και οι παρενέργειες από τη νέα στρατηγική του, τη διεύρυνσή του, καθώς και το σύμφωνο Σημίτη - Ντεμιρέλ στο περιθώριο της Συνόδου θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Σε έναν εφ' όλης της ύλης, "σημαδεμένο" από τις ΗΠΑ, διάλογο με την Αγκυρα προχωρά η κυβέρνηση, συνομολογώντας στην πλήρη εφαρμογή, και επίσημα, της αμερικανοΝΑΤΟικής επικυριαρχίας στο Αιγαίο. Ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, χτες, όλες τις ανησυχίες, ακόμα και για στρατιωτική εποπτεία του Λευκού Οίκου στην περιοχή! Ταυτόχρονα, δεν απέκρυψε ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις στην έδρα του ΝΑΤΟ για τα ΜΟΕ στο Αιγαίο.
"Πατριωτικές" αντιδράσεις παρουσιάστηκαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από 22 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που σε ανακοίνωσή τους μιλούν για "ευθύνες" που "δε συμμερίζονται", χωρίς ίχνος αναφοράς στο ρόλο των ΗΠΑ. Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με τους υπουργούς Αμυνας και Παιδείας να διαμηνύουν ότι αναμένουν ...διευκρινίσεις.
Εύσημα της κυβέρνησης προς την ηγεσία της ΝΔ για τη "θετική" στάση της στο κοινό ανακοινωθέν Σημίτη - Ντεμιρέλ, ενώ ο ΣΥΝ με δηλώσεις στελεχών του αυτοαναγορεύεται σε "ίματζ μέικερ" της κυβερνητικής πολιτικής!