Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Πολύπλευρη επίθεση στους γιατρούς

Μετά τη συκοφαντία σημειώθηκε επίθεση σε βάρος γιατρού, ενώ άρχισε και εισαγγελική έρευνα

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" καθώς μετά την τηλε-φασιστική επίθεση του "Σκάϊ" για αφαίρεση και εμπορία νεφρού καρκινοπαθούς, ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από γιο ασθενούς που απεβίωσε στον "Ευαγγελισμό" το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ασθενής, μεγάλης ηλικίας, νοσηλευόταν στη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ήταν βαρύ περιστατικό. Οταν απεβίωσε, ο γιος ξυλοφόρτωσε ένα γιατρό, γιατί - όπως εξήγησε ο γιος του αποβιώσαντος - δεν τον άφησε να πιάσει το χέρι του πατέρα του στις τελευταίες του στιγμές. Ο γιατρός νοσηλεύεται με κακώσεις στο σώμα.

Τα δύο περιστατικά, αλλά και η αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης, απασχόλησαν τη χτεσινή γενική συνέλευση των γιατρών του "Ευαγγελισμού". Οι γιατροί ήταν εξοργισμένοι, καθώς εκτιμούν ότι η στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας είναι "χλιαρή", όσον αφορά την ασφάλειά τους και τη διάσωση του κύρους τους. Κατήγγειλαν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης που με τη στάση τους απέναντι στις καταγγελίες περί εμπορίας οργάνων και σε άλλα περιστατικά στο παρελθόν "όπλισαν" το χέρι του ατόμου που κτύπησε σοβαρά το γιατρό. Οπως είπε ο Ηλίας Σιώρας,μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του "Ευαγγελισμού", στην τοποθέτησή του, "οι τελευταίες επιθέσεις είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των επιθέσεων ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Το χέρι του κυρίου που κτύπησε το γιατρό το όπλισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης και όσοι επιχειρούν να συκοφαντήσουν το έργο των νοσοκομειακών γιατρών".

Καθυστερημένη πρόσκληση απ' τον υπουργό

Μετά πέντε μέρες από τότε που έγινε η συκοφαντική επίθεση εναντίον των γιατρών του "Ευαγγελισμού", ότι δήθεν αφαίρεσαν και πούλησαν το νεφρό καρκινοπαθούς ασθενούς, επιτέλους χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας δέχτηκε τους γιατρούς που κατηγορήθηκαν.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του υπουργού και εκτός απ' τους τέσσερις γιατρούς (Ευ. Χατζηγιαννάκη, Σ. Μπαράτση, Δ. Φαρμάκη και Μ. Σκούλουκα) που δέχτηκαν τη συκοφαντική επίθεση, συμμετείχαν και τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στον "Ευαγγελισμό", Ηλ. Σιώρας και Γ. Βλαχογιώργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις γιατροί παρουσίασαν στον υπουργό τα συμβάντα και τις ενέργειες για το περιστατικό, ενώ εκ μέρους της Πενταμελούς της ΕΙΝΑΠ μεταφέρθηκε στον υπουργό η οργή των γιατρών του "Ευαγγελισμού" ενάντια στον τηλε-φασισμό, αλλά και η διαμαρτυρία τους για τη στάση του υπουργείου. Ο Κ. Γείτονας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησε να γίνει, εν ευθέτω χρόνω, μια ευρεία συνάντηση με συμμετοχή των υπουργείων Υγείας και Τύπου, της ΕΣΗΕΑ και νομικών, για τη δεοντολογία των ΜΜΕ στο χώρο της υγείας. Επίσης ο υπουργός ενημερώθηκε για τον ξυλοδαρμό του γιατρού στον "Ευαγγελισμό".

Σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" θα συναντηθούν με την ΕΣΗΕΑ.

Η αυριανή εφημερία

Στην αυριανή γενική εφημερία οι γιατροί θα περιφρουρήσουν τον "Ευαγγελισμό", ώστε να γίνονται δεκτά μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά. Για την ίδια μέρα το σωματείο εργαζομένων του "Ευαγγελισμού" έχει κηρύξει στάση εργασίας 11 πμ - 2.30 μμ και μαζί με τους γιατρούς ενδέχεται να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Τύπου και να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Δ. Ρέππα.

  • Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας μετά τη χτεσινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του "Ευαγγελισμού", είπε: "Τα ΜΜΕ όταν αναφέρονται σε θέματα που έχουν σχέση με την υγεία του λαού και το ΕΣΥ, θα πρέπει να ελέγχουν και να διασταυρώνουν με μεγάλη προσοχή τις πληροφορίες τους, διότι υπάρχει ο κίνδυνος, άθελά τους, να εξυπηρετούν οργανωμένα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ