Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Κινδύνευσαν άνθρωποι από τις πλημμύρες

Μια δυνατή βροχή ήταν αρκετή για να κινδυνεύσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές σε πολλές περιοχές της Εύβοιας. Επίκεντρο των χθεσινών καταστροφών ήταν η περιοχή του Δήμου Μεσαππίων, ενώ από τις πλημμύρες επλήγησαν ιδιαίτερα τα Ψαχνά, ο οικισμός της Καστέλας και το χωριό Μακρυκάπα. Ακόμα, κατολισθητικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στον Παγώντα (όπου έκλεισε η εθνική οδός Χαλκίδας - Ιστιαίας, προσωρινά), στη Στενή Δήμου Διρφύων και στα Ιλια στην εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού.

Από τις πλημμύρες που έγιναν εξαιτίας υπερχείλισης του ποταμού Μεσάππιου που διασχίζει - και έκοψε στα δύο - τα Μακρυκάπα και τα Ψαχνά - Καστέλα, πλημμύρισαν 30 σπίτια και καταστήματα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, ενώ, λόγω έλλειψης μέσων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αδυνατούσε να πλησιάσει για απεγκλωβισμούς κατοίκων, παρά μόνον όταν έπεσε η στάθμη και τότε με ερπυστριοφόρο.

Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται στους ποταμούς Μεσάππιο και Λήλαντα δεν υλοποιούνται. Οι απαραίτητες αναδασώσεις εκτάσεων μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές δε γίνονται. Αντίθετα, οι χείμαρροι και τα ρέματα μπαζώνονται και με την παραμικρή βροχή πλημμυρίζουν ολόκληρες περιοχές (όπως γίνεται συνήθως στη διπλανή Ερέτρια).

Προβλήματα σε όλη τη χώρα

Στην Αττική δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων το πρωί της Τρίτης. Μικροδιακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στους Θρακομακεδόνες Αττικής και τα Σπάτα, καθώς από πτώση δέντρου παρασύρθηκαν καλώδια της ΔΕΗ. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε και στις δύο περιοχές. Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε 45 αντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα, όπως και 30 κοπές δέντρων.

Δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Στον Αργοσαρωνικό ταξίδεψαν μόνο τα συμβατικά πλοία. Παράλληλα, δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Κυλλήνη - Ζάκυνθος - Κεφαλονιά, Καβάλα - Πρίνος, ενώ μόνο τα κλειστού τύπου πλοία ταξίδεψαν από Κεραμωτή για Θάσο. Λόγω της κακοκαιρίας ακυρώθηκαν δύο πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, προς Λήμνο και Μήλο. Μικρής έκτασης προβλήματα κυρίως στις συγκοινωνίες προκάλεσε η κακοκαιρία στο νομό Χανίων.

Από την Πέμπτη, και κυρίως το Σαββατοκύριακο, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ