Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΝΙΚΑΙΑΣ
Η Κοκκινιά ψηφίζει αγωνιστικά!

Συγκλονιστική σε παλμό και συμμετοχή η χτεσινή συγκέντρωση, με ομιλητή τον Στέλιο Μπενετάτο

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου
«Σείστηκε» χτες το βράδυ η Κοκκινιά από τη συγκλονιστική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας» στην πλατεία του Αϊ - Νικόλα! Το πάθος, η συγκίνηση και η πίστη πως στις 22 του Οχτώβρη «η Κοκκινιά δε γυρίζει πίσω, ψηφίζει αγωνιστικά, ψηφίζει Δημοκρατική Ενότητα, Στέλιο Μπενετάτο», ήταν διάχυτα στα μάτια και τα χαμόγελα του πλήθους που «πλημμύρισε» πραγματικά την πλατεία, σε μια αγωνιστική συγκέντρωση, μεγαλύτερη ακόμη και από της προηγούμενης Παρασκευής.

Κοκκινιώτες κάθε ηλικίας, με εντυπωσιακή την παρουσία της νεολαίας που έδωσε το «παρών» με συνθήματα όπως «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, μαζί με την Ενότητα, αντίσταση και πάλη» και το «παλιό» «η Νίκαια ψηφίζει Μπε-νε-τά-το!» έστειλαν με τη μαζική συμμετοχή τους το μήνυμα προς τις αντιδραστικές δυνάμεις που επιδιώκουν να αλώσουν το μετερίζι που ακούει στο όνομα «Κοκκινιά», ότι έχουν ήδη κάνει ένα τεράστιο λάθος.

Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή, ο Στέλιος Μπενετάτος, σημείωσε ότι ο λαός της Κοκκινιάς «ξέρει να ξεπερνάει προβλήματα και δυσκολίες και σε κάθε δίλημμα απαντά θετικά για να πάει μπροστά ο τόπος, η πόλη, οι άνθρωποί της».

Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους παλιούς αγωνιστές του κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Στέλιος Μπενετάτος είπε ότι αν κάποιος αναρωτιέται «τι δήμαρχο θέλουμε, είναι εδώ ο Παναγιώτης Μακρής που έκανε υπόθεση ζωής να υπηρετεί το λαό», φράση που ξεσήκωσε θύελλα χειροκροτημάτων προς τιμήν του επίτιμου δημάρχου Καισαριανής που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

Ο Στέλιος Μπενετάτος στη χτεσινή συγκέντρωση
Ο Στέλιος Μπενετάτος στη χτεσινή συγκέντρωση
«Σήμερα είμαστε εδώ να ενώσουμε όλους όσους, πέρα από τη "Δημοκρατική Ενότητα", παίρνουν την απόφαση να διακινήσουν το ψηφοδέλτιό της, ενώ δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή. Είναι σημαντική αυτή η στήριξη και πρέπει να χαιρετίσουμε αυτόν τον κόσμο», πρόσθεσε ο δήμαρχος, ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους άλλων συνδυασμών.

Υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα

«Παραμένουμε σταθερά στο δρόμο της διεκδίκησης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ό,τι θετικό πετύχαμε στην πόλη μας, όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στους πρόσφατους χρόνους, έγινε γιατί ο λαός της Νίκαιας δε συμβιβάστηκε, αλλά μαζί με τη "Δημοκρατική Ενότητα" αγωνίστηκε, διεκδίκησε, κέρδισε», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Στέλιος Μπενετάτος, δίνοντας έτσι και το ποιοτικό στίγμα της εκλογικής μάχης. Απαντώντας σε όσους μιλούν για «λευκό» και «άκυρο» την Κυριακή στη Νίκαια, ο Στ. Μπενετάτος υπογράμμισε ότι «δεν μπορούν να τσουβαλιάσουν δύο διαφορετικές παρουσίες και δύο διαφορετικές πολιτικές».

«Αναμετριούνται την Κυριακή δύο αντίθετες αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δύο διαφορετικές πολιτικές για τη ζωή μας. Η λύση των προβλημάτων της πόλης και των ανθρώπων της δε βρίσκεται στην πρόσθετη φορολογία και το χαράτσωμα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να συνοδευτούν με την ιδιωτικοποίηση και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου δε λύνονται με υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου. Σε αυτή την επιλογή της Κυριακής δεν πρέπει να υπάρξει συνειδητή αποχή. Θέλουμε με την παρουσία όλων και την ψήφο να δυναμώσουμε την ενότητά μας, να μεγαλώσουμε τη δύναμή μας, για να διεκδικήσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες μας. Καμιά αποχή δεν απαντά στην πολιτική που μας συνθλίβει».

Πιο αποτελεσματικά

Μιλώντας για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου τόνισε: «Οι ψηφοφόροι της Νίκαιας μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη αλλά και μας "σκούντηξαν" την προηγούμενη Κυριακή. Μας θέλουν όμως όρθιους και δυνατούς να πάμε μπροστά. Με όλες τις ελλείψεις μας είμαστε παρόντες στη διαδρομή της πόλης, ενώ ήταν ολοφάνερη η απουσία του πολιτικού λόγου του ίδιου του λόγου πολλές φορές, ο οποίος αντικαταστάθηκε από διάφορους "σταρ" και μηχανισμούς που επιδιώκουν την υφαρπαγή των ψήφων για κάποια προσωπική προσδοκία». Πρόσθεσε ότι ενώ αποτελεί τιμή για τη ΔΕ η ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη από τον πρώτο γύρο, ωστόσο το αποτέλεσμα εμπεριέχει «στοιχεία κριτικής» περισσότερο σε ζητήματα καθημερινότητας. Ωστόσο, αποτελεί δέσμευση «να συνεχίσουμε πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, πιο ουσιαστικά να δυναμώσουμε την επαφή μας με το λαό στις γειτονιές, πιο μαχητικά να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά του».

Χαρακτηριστικό της αντίληψης της ΔΕ για τη διοίκηση του δήμου και για τη θέση της υπέρ της απλής αναλογικής είναι η δέσμευση του Στέλιου Μπενετάτου ότι το «Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο» θα συνεχίσει την παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρά το ότι, λόγω εκλογικού συστήματος, δεν εκλέγει αντιπρόσωπο.

Για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις τους και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στις κυβερνητικές υπηρεσίες. Ενα πρόβλημα που οφείλει να λύσει οριστικά η πολιτεία είναι να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία. Είναι γνωστό το πρόβλημα και πρέπει από κοινού, δήμος και σωματείο εργαζομένων να διεκδικήσουν τη λύση του».

Ο Στέλιος Μπενετάτος επέλεξε να παρουσιάσει όχι αυτά που έγιναν στην πόλη, τα οποία αναδείχτηκαν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά, το σημαντικότερο, τα βιώνει καθημερινά ο λαός της Νίκαιας, αλλά στάθηκε στις παρεμβάσεις που είναι ήδη εξασφαλισμένες ότι θα γίνουν. Πρόκειται για έργα, όπως η ανάπλαση του λόφου της Δεξαμενής που δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβρη, ο παιδικός σταθμός στα Ασπρα Χώματα, η πλατεία μπροστά από το παλιό νεκροταφείο και πολλά άλλα.

Παραβρέθηκαν

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τα μέλη του ΠΓ, Δημήτρη Γόντικα και Γιώργο Μαρίνο. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. Η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Τούσας. Η βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς - Αναγέννηση» Ελπίδα Παντελάκη. Επικεφαλής και στελέχη αγωνιστικών συνδυασμών από δήμους της Β΄ Πειραιά, παράγοντες του αθλητισμού και του πολιτισμού της Νίκαιας, εκπρόσωποι μαζικών φορέων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ