Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα καμπάνια από τις 12 έως τις 27 Δεκέμβρη

Νέα διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης για τους «πέντε» εξήγγειλε μέσα στη βδομάδα ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας Ρικάρντο Αλαρκόν για τις 12 έως 27 Δεκέμβρη, ως συνέχεια της προηγούμενης καμπάνιας που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη.

Οι ημερομηνίες της νέας καμπάνιας εμπεριέχουν και πάλι έναν συμβολισμό καθώς ολοκληρώνεται η πέμπτη επέτειος της δίκης που καταδίκασε τους Κουβανούς. Η ακροαματική διαδικασία έγινε στο Μαϊάμι το 2001: στις 12 Δεκέμβρη του Χεράρδο Ερνάντεζ, στις 13 Δεκέμβρη του Ραμόν Λαμπανίνο, στις 14 του Ρενέ Γκονζάλεζ, στις 18 του Φερνάντο Γκονζάλεζ και στις 27 Δεκέμβρη του Αντόνιο Γκερέρο.

Ταυτόχρονα ο Ρ. Αλαρκόν, αναφέρθηκε στις καταθέσεις των «πέντε» στο δικαστήριο που τους καταδίκασε και τις χαρακτήρισε ως σημαντικό «κατηγορώ» κατά της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και ως την καλύτερη υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα και της άμυνας του Νησιού της Επανάστασης.

Τέλος, τόνισε, ότι οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης θα επαναλαμβάνονται μέχρι την επιστροφή στην πατρίδα και των «πέντε» και τον εγκλεισμό στις φυλακές των δολοφόνων και των ενόχων του σαμποτάζ ενάντια στο κουβανικό αεροσκάφος κοντά στα Μπαρμπάντος (συγκεκριμένα του αρχιδολοφόνου Λουίς Ποσάδα Καρίλες που βρίσκεται προστατευόμενος της αμερικανικής κυβέρνησης) καθώς και των άλλων τρομοκρατικών ενεργειών ενάντια στην Κούβα.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται σε πολλές χώρες οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους «πέντε». Χτες στην Ισπανία αναμενόταν να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στη Μαδρίτη που τη διοργάνωνε η Εθνική Επιτροπή για την Απελευθέρωση των «πέντε». Επίσης στη χώρα αυτή βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα η Αντριάνα Πέρες, σύζυγος του Χεράρδο Ερνάντες, ενός από τους πέντε αγωνιστές που έχει καταδικαστεί με ισόβια δεσμά.

Επίσης την Τετάρτη οι 67 από τους 78 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης του Παναμά ζήτησαν την απελευθέρωση των Κουβανών αγωνιστών, ενώ πρόσφατα σε συνάντηση 150 οργανώσεων από το Μεξικό και τις ΗΠΑ στα σύνορα, επίσης μπήκε το ζήτημα. Η δραστηριότητα των οργανώσεων αλληλεγγύης θα συνεχιστεί και με τη νέα καμπάνια για μεγάλο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ