Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΙΝΑ - «ΑΠΟΘΕΡΜΑΝΣΗ» Μείωση του ρυθμού ανάπτυξης παρουσιάστηκε στην οικονομία της Κίνας κατά το τρίτο τρίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση οφείλεται σε μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της χώρας μπροστά στον κίνδυνο «υπερθέρμανσης» της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κινέζικης Στατιστικής Υπηρεσίας, το τρίμηνο Ιούλη - Σεπτέμβρη, η αύξηση του ΑΕΠ κινήθηκε με ρυθμό 10,4%, έναντι 11,3% του τριμήνου Απρίλη - Ιούνη. Η κινέζικη οικονομία βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση παγκοσμίως.

«ΦΑΡΜΑΚΕΡΑ» ΚΕΡΔΗ Τη χρυσή εποχή τους ζουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Τα 3,36 δισεκατομμύρια δολάρια έφθασαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της «Pfizer», της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, έναντι 1,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν. Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2005.

ΡΩΣΙΑ - ΚΕΡΔΗ Αποδεικνύεται ότι ο πετρελαϊκός τομέας είναι η ατμομηχανή της ρωσικής οικονομίας. Ανοδο 65% σημείωσαν τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της ρωσικής «Lukoil», χάρη στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και στην αύξηση της παραγωγής. Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, η οποία ανήκει κατά 18% στην αμερικανική «Conoco Phillips», ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 2,32 δισ. δολάρια, έναντι 1,41 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ