Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θέλει το λαό συνυπεύθυνο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

Να φορτώσει στο λαό τις ευθύνες υλοποίησης της κρατικής πολιτικής στους κοινωνικούς τομείς, να τον καταστήσει «συνυπεύθυνο» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, φιλοδοξεί ο Γ. Παπανδρέου, μέσα στα πλαίσια της «δίκαιης κοινωνίας» που οραματίζεται.

Για το ΠΑΣΟΚ «η συνευθύνη κράτους και κοινωνίας των πολιτών είναι πλέον μονόδρομος, γιατί αυτή η συνευθύνη θα μας οδηγήσει πράγματι σε μια κοινωνία αξιών, σε μια δίκαιη κοινωνία», ανέφερε χτες ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ και του τομέα εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Κοινωνία των πολιτών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και συνταγματική αναθεώρηση».

Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση διέπονται από μια ενιαία λογική για την αποκέντρωση και τον εκδημοκρατισμό του κράτους και της κοινωνίας. Με περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ισχυρούς Δήμους και ισχυρές Ανεξάρτητες Αρχές, αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ώστε πολλές υπηρεσίες, πολλές δράσεις, θα είναι δράσεις υπό τον έλεγχο των ίδιων των πολιτών, της πρωτοβουλίας των ίδιων των πολιτών». Ουσιαστικά, δηλαδή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει με «όχημα» την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τα ίδια τα λαϊκά στρώματα μέσα από την «αποκέντρωση του κράτους» το βάρος των κοινωνικών δαπανών.

Ο Γ. Παπανδρέου, μάλιστα, πρόσθεσε ότι σ' αυτή την αντιλαϊκή πορεία το ΠΑΣΟΚ θέλει «συνεργάτες» τα λαϊκά κινήματα, που μέσα από τις διαδικασίες της «κοινωνικής διαβούλευσης» και του «κοινωνικού διαλόγου» όπως υποστήριξε «η κοινωνία των πολιτών τελικά μπορεί να ελέγχει την εξουσία κάθε μέρα και να συμβάλλει στη λογοδοσία, τη διαφάνεια και τη δημιουργία κοινωνίας αξιών»...

Ακριβώς πάνω σ' αυτή τη λογική της «συναίνεσης» και αποφεύγοντας για πολλοστή φορά να πάρει θέση απέναντι στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ανέφερε πως «οι εκπαιδευτικοί πέρα και πάνω από τα χρήματα κυρίως ζητούν αξιοπρέπεια και σεβασμό». Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, τη μετατροπή, από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της δημόσιας Παιδείας σε εμπόρευμα, να τα αποδώσει στην ...«αδυναμία αυτής της κυβέρνησης να διαβουλευθεί». Πάντως χτες η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Αποστολάκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΦΛΑΣ», δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρη κατά πόσο μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα υλοποιούσε το σύνολο των αιτημάτων των εκπαιδευτικών... Ακόμα πιο αναλυτικός ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναλύοντας τους στόχους του κόμματος για την ανώτατη εκπαίδευση, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο: «Το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να αλλάξει προς την κατεύθυνση προσαρμογής του στις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας».

Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε δείπνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ