Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ -ΟΤΕ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών

Από προηγούμενη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων του ΟΤΕ
Από προηγούμενη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων του ΟΤΕ
Τη στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ που αντί να αξιοποιήσει την επιτυχία των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων για κλιμάκωση του αγώνα, υπέγραψε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις ψίχουλα, καταγγέλλει η ΕΣΚ-ΟΤΕ με ανακοίνωσή της και καλεί τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων.

Η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - αντί να μεγιστοποιήσει τη διάθεση των εργαζομένων μετά τις κινητοποιήσεις, υπέγραψε διετή ΣΣΕ, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και λίγο πάνω από τα όρια που έβαλε η ΓΣΕΕ, «αφήνοντας όλα τα άλλα ζητήματα ανοιχτά». Την ίδια στιγμή το «όφελος» των χιλιάδων εκτάκτων συναδέλφων που απέργησαν θα είναι τα 0,77 ευρώ της σύμβασης της ΓΣΕΕ, ενώ το θέμα της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική του δικομματισμού, των στηριγμάτων του και των παρατάξεών του. Να συσπειρωθούν στις γραμμές του ΠΑΜΕ και να γυρίσουν την πλάτη στις υποταγμένες δυνάμεις. Με την ψήφο τους σε κάθε εκλογική μάχη να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης υπέρ των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ