Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και διαπλοκής - διαφθοράς

Γρηγοριάδης Κώστας

Αποτελεί, βέβαια, κοινό μυστικό, πως η «μεταρρυθμιστική» πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, όπως και η «εκσυγχρονιστική» πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν πτόησαν ούτε τους μεγαλοφοροφυγάδες και φοροκλέφτες, ούτε τους εισφοροφυγάδες και εισφοροκλέφτες, ούτε τα κάθε είδους «πιράνχας» του δημόσιου χρήματος. Αντίθετα, συνέχισαν να γιγαντώνονται τα κρούσματα παράνομου πλουτισμού από τους οικονομικά ισχυρούς είτε με τη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή είτε με την αισχροκέρδεια και το λαθρεμπόριο είτε με τις μίζες και άλλες λοβιτούρες, στις οποίες επιδίδονται με... μαεστρία οι μεγάλες επιχειρήσεις, προφανώς με την ανοχή των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων.

Εκτός από τα παραπάνω, παράλληλα με τα «εκσυγχρονιστικά» ή «μεταρρυθμιστικά» προγράμματα των κυβερνώντων, άνθιζε και η διαπλοκή και η διαφθορά, φαινόμενα για τα οποία γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες. Χτες ο Κ. Καραμανλής, επανέλαβε, πως δείχνει στη διαφθορά «μηδενική ανοχή». Ομως τα προβλήματα αυτά, δεν αντιμετωπίζονται με λόγια και καλές προθέσεις, καθώς αποτελούν συστατικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος.

Τα φαινόμενα αυτά παράγονται και αναπαράγονται από τους ίδιους τους νόμους που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ (άφεση αμαρτιών σε όσους δεν πλήρωσαν το ΦΠΑ και άλλους φόρους στο Δημόσιο ή τις εισφορές στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία, εισφοροκλέφτες και φοροκλέπτες, νομιμοποίηση καταπατημένων δασικών ή άλλων εκτάσεων του δημοσίου κλπ).

Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν ενοχλεί εκείνους που δίνουν όρκους πίστης κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και άλλων φαινομένων διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ