Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλά με τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ
Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλά με τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ
Δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ που δουλεύουν με τα προγράμματα «stage». Αυτό διαπίστωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Πειραιώς. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να κλείσουν όλα τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας και ενοικίασης εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με το προσωπικό, υπάρχουν τριών ειδών εργαζόμενοι στον Οργανισμό: Οι μόνιμοι υπάλληλοι, όσοι δουλεύουν με προγράμματα «stage», ως εκπαιδευόμενοι χωρίς ένσημα και μόνο με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι συμβασιούχοι με ανάθεση έργου, οι οποίοι ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ ως... «εργολάβοι».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη μη μόνιμη και μη σταθερή εργασία», τόνισε εξαρχής ο υποψήφιος δήμαρχος. Αναφερόμενος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, επισήμανε ότι «σήμερα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων βρίσκεται σε αυτή την ιδιότυπη ομηρία». «Το 8ωρο, - πρόσθεσε - οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δε χαρίστηκαν από κανένα. Καταχτήθηκαν με αγώνες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» στα διάφορα γραφεία ευρέσεως εργασίας και ενοικίασης εργαζομένων: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και απαιτούμε να κλείσουν άμεσα όλα τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας και όλα εκείνα τα γραφεία τα οποία νοικιάζουν και επινοικιάζουν εργαζόμενους. Είναι μια αντιμετώπιση δουλοκτησίας την οποία και καταγγέλλουμε και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξαλειφθεί αυτό το αίσχος».

Ο Σπ. Χαλβατζής, τόνισε ότι το δρόμο για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας άνοιξε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, «που προσφέρουν μισή δουλιά, μισή ζωή». Και επισήμανε ότι «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, με τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, προώθησαν αυτές τις επιλογές».

Τέλος, αναφερόμενος στις αυξήσεις στα επιδόματα του ΟΑΕΔ, επισήμανε: «Δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Το κύριο και βασικό είναι να έχουμε κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Μόνον έτσι και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ θα αντιστοιχηθούν με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ