Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αντίσταση, αγώνας, ανυπακοή!
  • Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρουσίασε χτες στη Θεσσαλονίκη το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2006 - 2007
  • Αύριο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ

Αποψη από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Eurokinissi

Αποψη από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
«Κάτω από τα λάβαρα του αγώνα, της ανυπακοής, της αντίστασης, θα συγκεντρωθεί και θα συσπειρωθεί ό,τι πιο τίμιο, αγωνιστικό, ό,τι πιο ζωντανό και ανυπάκουο υπάρχει σήμερα μέσα στο λαϊκό κίνημα. Είμαστε βέβαιοι ότι η εργατική τάξη της περιοχής, τα λαϊκά στρώματα θα γυρίσουν την πλάτη για μια ακόμη φορά σ' αυτούς που αλλάζουν γλώσσα και φρασεολογία ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση».

Την εκτίμηση αυτή, που αναδεικνύεται μέσα από τις εξορμήσεις και τις συζητήσεις με τον εργαζόμενο λαό, κατέθεσε ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ, αύριο, Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ (μαζί με το εισηγητικό κείμενο δημοσιεύεται στις επόμενες σελίδες του «Ρ»), εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε όλα τα συνδικάτα να συζητήσουν και να υιοθετήσουν αυτό το πλαίσιο ενισχυμένο με τα ιδιαίτερα κλαδικά τους αιτήματα. Να το μπολιάσουν με τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων. Να αποτελέσει βάση συζήτησης στα Διοικητικά Συμβούλια και στις Συνελεύσεις. Βάση των ταξικών αγώνων που αναπτύσσονται.

Οι Γ. Μαυρίκος και Β. Μπούτας στο πάνελ

Eurokinissi

Οι Γ. Μαυρίκος και Β. Μπούτας στο πάνελ
Και φωτίζοντας για άλλη μια φορά την άβυσσο που χωρίζει το ταξικό κίνημα από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ο Γ. Μαυρίκος είπε: «Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αντιστέκεται, να μάχεται, να παλεύει, να διεκδικεί, να κοντράρει την εργοδοσία και τους ιμπεριαλιστές ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση».

Μέτωπο εργατών - αγροτών - ΕΒΕ

Στην ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας εργατιάς και αγροτιάς, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της δικομματικής πασαρέλας στη ΔΕΘ με στόχο να την ξεγελάσουν και να εκτονώσουν την οργή της, αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μπούτας, εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. «Θα πουν στους αγρότες, ιδιαίτερα στους συνταξιούχους, ότι τους πονούν, τους νοιάζονται. Η ΝΔ λέει ότι θα αυξήσει την αγροτική σύνταξη ώστε στα επόμενα δύο χρόνια να φτάσει στα 320 ευρώ. Ερχεται πλειοδοτώντας το ΠΑΣΟΚ και λέει 400 ευρώ και μάλιστα για να φανούν πολλά λέει 800 το ζευγάρι. Εμείς οι αγρότες ζευγάρια μετράμε τα αυγά και τα βόδια. Μαζικά, να απαντήσουμε λοιπόν στην κοροϊδία, και μέσα από τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο, να τους πούμε πως οι αγρότες και ο λαός δεν είναι βόδια», είπε ο Β. Μπούτας και κατέληξε: «Μαζί με τους εργάτες, τους ΕΒΕ και εμείς οι αγρότες παλεύουμε ενάντια σ' αυτή την πολιτική της ΕΕ που συναποφασίζουν, υλοποιούν και στηρίζουν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΝ».

Ανεργία και διώξεις

Στα προβλήματα των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, με τις δικαστικές διώξεις, αναφέρθηκε ο Γ. Φραγγίδης, εκπρόσωπος της ΠΟΕΕΠ. Οπως είπε, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. Εκλεισαν η «Φλώρινα Χωναίος», εργοστάσια της 3Ε, μικρές βιοτεχνίες, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες. Για να χτυπήσουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις μας, οι εργοδότες έχουν στήσει επιχείρηση κατασκευής ενόχων και έχουν σε δικαστική ομηρία δεκάδες συνδικαλιστές, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο της ΠΟΕΕΠ, Κ. Αρτεμίου. «Ο κλάδος των εμφιαλωμένων ποτών δε σκύβει το κεφάλι, συνεχίζει σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο του ταξικού αγώνα. Μπορεί να είναι δρόμος δύσκολος αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να τον βαδίσουμε», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδιο δράσης έβαλε το Εθνικό Συμβούλιο(2010-07-15 00:00:00.0)
Ενοχλούν οι ταξικές δυνάμεις(2008-04-05 00:00:00.0)
Απεργία και συγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη(2007-12-18 00:00:00.0)
Χτίζουμε το δικό μας ανυπότακτο μέτωπο(2005-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ