Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Αστεγοι λόγω επέκτασης των ΕΛΠΕ

Θύματα της επέκτασης των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) έχουν πέσει 30 οικογένειες στην 5η συνοικία του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, αφού παρά το ότι αγόρασαν νομότυπα διαμερίσματα στην περιοχή, στη συνέχεια ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια και οι άνθρωποι έμειναν άστεγοι!

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, αλλά ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης στην απάντησή του αρκέστηκε σε μια περιγραφή του διοικητικού μέρους της υπόθεσης, δηλώνοντας αναρμόδιος για την επί της ουσίας απάντηση!

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Χουρμουζιάδη, ο οποίος είπε ότι ο υφυπουργός στην απάντησή του αγνόησε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των 30 οικογενειών, που ενώ πλήρωσαν δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Κατήγγειλε ότι δύο δεξαμενές των ΕΛΠΕ επεκτάθηκαν παράνομα, χωρίς καμία επίπτωση για την εταιρεία και τις συνέπειες τις πλήρωσαν οι οικογένειες που αγόρασαν τα συγκεκριμένα διαμερίσματα. Ο βουλευτής ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν οι δικαιούχοι για την αγορά των συγκεκριμένων διαμερισμάτων, αφού χωρίς δική τους ευθύνη δεν μπορούν να κατοικήσουν σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ