Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Υψηλοί τόνοι στο θέατρο σκιών

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο δικομματικό θέατρο σκιών, καθώς οι δύο μονομάχοι επιδιώκουν από τη μια να κρύψουν τη στρατηγική συμφωνία τους στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και από την άλλη να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Στο πλαίσιο της αντιστροφής ρόλων, η κυβέρνηση εμφανίζεται ως ήρεμη δύναμη μεταρρύθμισης, που υπηρετεί δήθεν τα συμφέροντα όλων, εμφανίζοντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη άρνησης και πόλωσης. Συνεχίζει να «πατάει» πάνω στην 20χρονη κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ, ενώ αξιοποιεί και το προβάδισμα στα γκάλοπ, το οποίο μεταφράζει αυθαίρετα ως υποστήριξη στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει διαρκώς την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, ως πολιτική που ευνοεί τους λίγους αποκρύβοντας ωστόσο ότι είναι συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήκωσε το γάντι που έριξε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έδωσε χτες απάντηση «εφ' όλης της ύλης». Απαντώντας την κατηγορία του Γ. Παπανδρέου περί στήριξης των ολίγων ο Θ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ στα 20 χρόνια διακυβέρνησης έδωσε απτά δείγματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Βοήθησε τα συμφέροντα και εγκατέλειψε τους οικονομικά ασθενέστερους, συμπλήρωσε, περιγράφοντας έτσι άθελά του και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στα όσα περί προστασίας συμφερόντων, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που παραπέμπουν στο χαρακτηρισμό του περί «κυβέρνησης Σικελών» ο εκπρόσωπος εμφανίστηκε τάχα απογοητευμένος: «Τι κρίμα, αυτός είναι τελικά ο κύριος Παπανδρέου», αποφάνθηκε.

Από την άλλη δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα ευνοϊκά για το κυβερνών κόμμα αποτελέσματα των πρώτων φθινοπωρινών δημοσκοπήσεων. Οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος, κόντρα στα ίδια τα ευρήματα του γκάλοπ που καταγράφουν τη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

Η νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Το Θέμα» έγινε από τη «Μέτρον Ανάλυσις» και δίνει προβάδισμα 2,1% στη ΝΔ, που συγκεντρώνει το 33,4% των ερωτηθέντων στην πρόθεση ψήφου, έναντι 31,3% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5%, ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ με 3,3%, ενώ το 17,9% είτε δεν απαντά είτε δηλώνει αναποφάσιστο. Η προπαγανδιστική μηχανή του κυβερνώντος κόμματος αναδεικνύει ιδιαίτερα το υψηλό ποσοστό που συγκεντρώνει η ΝΔ (59,8%) στη λεγόμενη «παράσταση νίκης», έναντι 16,4% του ΠΑΣΟΚ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Μάη τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 56% και 23,8%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ