Τρίτη 22 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Κρανίου τόπος

ΚΙΤΟ.--

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε στη διεθνή κοινότητα ο Πρόεδρος του Ισημερινού, καθώς τρεις επαρχίες της χώρας αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Τουνγκουράουα. Απολογισμός: οι νεκροί έφτασαν τους πέντε, οι αγνοούμενοι τους 30, ενώ πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Ο Πρόεδρος της χώρας Αλφρέδο Παλάσιο, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, καθώς πολλά χωριά έχουν σκεπαστεί ολοσχερώς από τη στάχτη, ενώ η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίζεται. Μάλιστα, οι γεωλόγοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν και νέες εκρήξεις και εκτιμούν συνάμα ότι το ηφαίστειο έχει εκλύσει στην ατμόσφαιρα 20 εκατ. κυβικά μέτρα στάχτης.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν κατά κύριο λόγο από τη γεωργία, η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα, αφού η στάχτη έχει καλύψει το έδαφος και τις καλλιέργειες. Το ηφαίστειο που οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν «Μαύρο Γίγαντα» και «ξύπνησε» το 1999, βρίσκεται σε υψόμετρο 5.023, στην κεντρική Οροσειρά των Ανδεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ