Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΚΚ
Εποικοδομητικές συναντήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα

Πολλές και σημαντικές ήταν οι συναντήσεις που είχε η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με την ηγεσία του Πορτογαλικού ΚΚ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Πορτογαλία. Ηταν συναντήσεις εργασίας που έγιναν μέσα σε θερμό συντροφικό κλίμα και βάθυναν και διεύρυναν το επίπεδο συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα, και τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ, και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, επισκέφθηκε την Πορτογαλία, από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου, μετά από πρόσκληση της ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ.

Πιο συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε αρχικά με αντιπροσωπεία της ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ, με επικεφαλής τον ΓΓ, Τζερόνιμο Ντε Σόουζα, στην οποία συμμετείχαν και οι Φρανσίσκο Λόπεζ, Μανουέλα Μπερναντίνο, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, και Ατζελο Αλβες, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν διεξοδικά και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες, τα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων λόγω της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση στην Πορτογαλία και ειδικότερα για τις θέσεις και παρεμβάσεις του Πορτογαλικού ΚΚ, καθώς και για τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Επίσης, συζήτησαν για τη διεθνή κατάσταση και ειδικότερα για το πώς αυτή διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή, από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, καθώς και στις φιλειρηνικές δυνάμεις της αντίστασης που δρουν στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Λισαβόνας του Πορτογαλικού ΚΚ, με αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Κόμματος για την οργανωτική δουλιά, καθώς και με αντιπροσωπείες του Τμήματος Ιδεολογίας, του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική δουλιά, του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και στελέχη της Κομματικής Σχολής του Πορτογαλικού ΚΚ, όπου έγινε ανταλλαγή εμπειρίας από τη δράση των δύο Κομμάτων στους συγκεκριμένους τομείς.

Η τελευταία συνάντηση έγινε, επίσης, με αντιπροσωπεία της ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ, με επικεφαλής τον ΓΓ, Τζερόνιμο Ντε Σόουζα. Στην αντιπροσωπεία αυτή συμμετείχαν οι Φρανσίσκο Λόπεζ, Μανουέλα Μπερναντίνο, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, και οι Αλμπανο Νούνες και Ατζελο Αλβες, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τις διμερείς σχέσεις και την κοινή τους δράση στην κατεύθυνση ανάπτυξης του συντονισμού των Κομμουνιστικών Κομμάτων σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο ως βασική προϋπόθεση για το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ