Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Στις φλόγες...

Η Ισπανία καίγεται...

Associated Press

Η Ισπανία καίγεται...
ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Αυξάνονται δραματικά τα πύρινα μέτωπα που κατατρώγουν τεράστιες εκτάσεις στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Περίπου 110 πυρκαγιές αναφέρθηκαν χτες το πρωί στη Γαλικία της Βορειοδυτικής Ισπανίας, περιοχή στην οποία από την Παρασκευή έχουν ξεσπάσει φωτιές, οι οποίες είναι έργο εμπρηστών, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε ότι από τις 110 φωτιές 67 είναι εκτός ελέγχου και πρόσθεσε ότι όλη τη νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικίες.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί πόσα στρέμματα έχουν καεί από τις φωτιές, που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, αλλά σύμφωνα με το ραδιοσταθμό «Cadena Ser» αυτά υπολογίζονται σε περίπου 100.000. Περισσότεροι από 1.200 στρατιώτες στάλθηκαν στην περιοχή, κυρίως για να συντονίσουν την απομάκρυνση των κατοίκων και να αποτρέψουν το έργο των εμπρηστών. Ηδη πέντε ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ο ένας από τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, αρκετά μέτωπα ακόμη αναφέρθηκαν στην περιοχή Βεντάλο στην Καταλονία ενώ εξαιτίας των συνθηκών και κυρίως των πολύ δυνατών ανέμων, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», κατευθύνονται απειλητικά προς τη Νότια Γαλλία.

Τέλος, τουλάχιστον έξι πύρινα μέτωπα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στη Βόρεια Πορτογαλία, σύμφωνα με το πρακτορείο «Lusa News», με το πιο επικίνδυνο να πλησιάζει την πόλη Πόρτο. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Πορτογαλία έρχεται αντιμέτωπη με πυρκαγιές, τις περισσότερες φορές από εμπρησμό, και ήδη έχουν καεί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής και αγροτικής γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ