Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επικίνδυνα παιχνίδια και όχι μόνο

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή

Νέα λίστα, με ακατάλληλα ή επικίνδυνη για τη δημόσια κατανάλωση εμπορεύματα, κοινοποίησε χτες η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ). Στη χτεσινή λίστα της ΓΓΚ περιλαμβάνονται από παιδικά παιχνίδια κινεζικής προέλευσης μέχρι καλλυντικές κρέμες, επιτραπέζια φωτιστικά και κράνη για μοτοσικλετιστές κλπ., που έχουν κριθεί ως επικίνδυνα ή ακατάλληλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΚ, επικίνδυνα κρίθηκαν - και απαγορεύτηκε η πώλησή τους - τα εξής κινεζικής προέλευσης παιδικά παιχνίδια:

  • Το τρίκυκλο ποδήλατο (μοντέλο Χ63102 - 02015800χ530χ445, κωδικός αναγνώρισης Ε03-R16-389).
  • Το παιχνίδι από μαλακό υλικό «SAGOLEK»
  • Το πλαστικό παιχνίδι σε σχήμα χελώνας «FUNNY».
  • Το «Water yo - yo ball, puffer ball, πλαστική μπάλα γιο - γιο που περιέχει νερό.
  • Το φλάουτο για μωρά (κουδουνίστρα) «JANE».
  • Η κρεμάστρα πιπίλας «Disney».

Χημικούς κινδύνους εγκυμονεί η χρήση της καλλυντικής κρέμας λεύκανσης δέρματος «G & G» (χώρα προέλευσης Ακτή Ελεφαντοστού) και της ιταλικής προέλευσης κρέμας «BENEKS PHARMACEUTICALS LTD», που φωτίζει την επιδερμίδα με βάση γλυκοκορτικοειδή.

Κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος εγκυμονεί και η χρήση του κράνους «UVEX GT 320», γερμανικής προέλευσης, λόγω ελαττωματικού μηχανισμού κλεισίματος.

Κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και τραυματισμού ενέχει και το άγνωστης προέλευσης επιτραπέζιο φωτιστικό «HD - 2002 - 1», με βάση από πορσελάνη, η οποία διαθέτει παράσταση δελφινιών σε μπλε χρώμα και υπερηχητικό τηλεχειριστήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ