Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Αντεργατικό μένος από τη δημοτική αρχή

Ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος, αφού έκοψε εκδικητικά τις καλοκαιρινές άδειες, τώρα επιχειρεί να ποινικοποιήσει και τους αγώνες των εργαζομένων

Οι αγώνες των εργαζομένων είναι αυτοί, τους οποίους στην πραγματικότητα έχει βάλει στο στόχαστρο ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Κορυδαλλού
Οι αγώνες των εργαζομένων είναι αυτοί, τους οποίους στην πραγματικότητα έχει βάλει στο στόχαστρο ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Κορυδαλλού
Με την ποινικοποίηση των αγώνων και την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να ανακόψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι του δήμου από την περασμένη βδομάδα. Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, κάνοντας χειροπιαστό και στον τελευταίο δημότη της πόλης και συνολικά της χώρας το αντιλαϊκό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, στέλνει τους εργαζόμενους του δήμου στα δικαστήρια, επειδή διεκδικούν να πληρωθούν τον ιδρώτα τους και να πάρουν τις προγραμματισμένες από το Μάη καλοκαιρινές τους άδειες, τις οποίες ανέστειλε με το «έτσι θέλω».

Η δημοτική αρχή του Στ. Χρήστου ανακοίνωσε στις 14 του Ιούλη ότι αναστέλλονται «μέχρι νεωτέρας» οι προγραμματισμένες και εγκεκριμένες από το Μάη άδειες των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, της τεχνικής υπηρεσίας και του πράσινου. Η ανακοίνωση ήρθε να συμπληρωθεί στις επί εφτά μήνες απλήρωτες υπερωρίες, στις οφειλόμενες άδειες του 2005 και τα ρεπό, στην εφαρμογή σε βάρος εργαζομένων της μερικής απασχόλησης, στην έλλειψη προσωπικού, τεχνολογικού εξοπλισμού. Από τους εκπροσώπους της διοίκησης του δήμου, ειπώθηκε ορθά - κοφτά προς τους εργαζόμενους, στη διάρκεια συνάντησης, ότι η αναστολή των αδειών «είναι η απάντηση - όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου - της Διοίκησης του Δήμου στις κινητοποιήσεις» που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι της καθαριότητας το προηγούμενο διάστημα και πάλι διεκδικώντας να πληρωθούν.

Τρίωρες στάσεις εργασίας

Οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Συλλόγου τους, ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη 18 Ιούλη επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας. Ο δήμαρχος, κλιμακώνοντας την επίδειξη αυταρχισμού και τρομοκρατίας με την έναρξη των στάσεων, κατέθεσε αίτηση αξιώνοντας να χαρακτηριστούν παράνομες και καταχρηστικές. Το πρώτο δικαστήριο είχε καθοριστεί για την περασμένη Τετάρτη 19 Ιούλη, όμως αναβλήθηκε και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 του μήνα, ενώ ο Σύλλογος έχει κηρύξει για την Τρίτη 25 Ιούλη νέα στάση εργασίας από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι.

Και δεν είναι μόνον η επίθεση που έχει εξαπολύσει ο δήμαρχος σε βάρος των εργαζομένων. Ο ίδιος είναι πρωτεργάτης στην υλοποίηση κάθε αντιλαϊκού μέτρου από τη φορομπηξία μέχρι την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου.

Η τρομοκρατία θα πέσει στο κενό

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Κορυδαλλού Κώστας Σπέης δήλωσε σχετικά: «Η Δημοτική Αρχή εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ, αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας, τα διογκώνει και τα αυξάνει. Αντί να καταβάλει τα δεδουλευμένα και όλα όσα οφείλει, να καλύψει τις ελλείψεις στο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες και να κατατάξει στις οργανικές θέσεις τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν από τον ΑΣΕΠ, κλιμακώνει τον αυταρχισμό, στέλνοντας το σωματείο και τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να ποινικοποιηθούν οι αγώνες μας. Εμείς στέλνουμε το μήνυμα ότι θα πέσει και αυτή η επιχείρηση τρομοκρατίας στο κενό, όπως και οι προηγούμενες. Οι αγώνες μας θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ