Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Χρυσόσκονη» συγκάλυψης το «όραμα» Ντινόπουλου

Δήλωση του υποψήφιου υπερνομάρχη της ΝΑΣ για την προχτεσινή παρουσίαση της διακήρυξης του συνδυασμού που στηρίζει η ΝΔ για την υπερνομαρχία

Ο Γ. Μαυρίκος μιλάει στους εργαζόμενους της «Βιανέξ»
Ο Γ. Μαυρίκος μιλάει στους εργαζόμενους της «Βιανέξ»
Τα αντιλαϊκά έργα και τις ημέρες του Αργύρη Ντινόπουλου, υποψήφιου υπερνομάρχη της ΝΔ, στο δήμο Βριλησσίων σχολίασε, χτες, ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος πρόεδρος για τη διευρυμένη νομαρχία Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Η δήλωση του Γ. Μαυρίκου έγινε με αφορμή την ομιλία του Α. Ντινόπουλου στην παρουσίαση της διακήρυξης και του ονόματος του συνδυασμού του. Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Ντινόπουλος, υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΔ, προσπάθησε χτες να συγκαλύψει πίσω από μπόλικη χρυσόσκονη τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του Λεκανοπεδίου. Επιχείρησε να κρύψει ότι είναι η πολιτική του κόμματός του, αλλά και των Δημάρχων και Νομαρχών που αυτό στηρίζει, που οξύνει αυτά τα προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα ενισχύει με κάθε τρόπο τα επιχειρηματικά κέρδη.

Η ίδια η θητεία του κ. Ντινόπουλου ως δημάρχου Βριλησσίων αποκαλύπτει τον αντιδραστικό χαρακτήρα των αντιλήψεών του για την τοπική αυτοδιοίκηση και το τι σχεδιάζει και για την Υπερνομαρχία. Ηδη ως δήμαρχος έχει εφαρμόσει συγκεκριμένη πολιτική:

- Δημοτικές υπηρεσίες, όπως αυτή του καθαρισμού των δρόμων, ανατέθηκαν σε ιδιώτες έναντι αδράς αμοιβής.

- Δημοτική γη παραχωρήθηκε στο ιδιωτικό κεφάλαιο για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, με το σύστημα της λεγόμενης "αυτοχρηματοδότησης", που σημαίνει οικονομική επιβάρυνση για τη χρήση τους από τους δημότες.

- Προώθησε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δήμο.

- Επέβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

- Υπερχρέωσε τον Δήμο, δηλαδή τα λαϊκά στρώματα, με δάνεια ύψους 6,7 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια διεκδίκησης των πόρων που αυθαίρετα παρακρατεί η κεντρική κρατική διοίκηση.

Αυτό είναι το όραμα του κ. Ντινόπουλου! Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εξαπατηθούν Χρειάζεται να κρίνουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα, που τίποτα το κοινό δεν έχουν με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που στηρίζει ο κ. Ντινόπουλος.

Η μόνη λύση για να μη χειροτερέψουν τα πράγματα για τα λαϊκά στρώματα είναι να στηριχτεί αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ και τα ψηφοδέλτια των αγωνιστικών συνδυασμών στους Δήμους».

Φράξτε τους το δρόμο!

Στο μεταξύ χτες, το ζήτημα του Ασφαλιστικού κυριάρχησε στην περιοδεία του Γιώργου Μαυρίκου στη φαρμακοβιομηχανία «Βιανέξ». «Φράξτε τους το δρόμο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους εργαζόμενους και τους κάλεσε «να μην ξεχάσουν τίποτα από τα βάσανα και τις αγωνίες τους σε αυτές τις εκλογές».

Ο Γ. Μαυρίκος μίλησε για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματά τους και από την κυβέρνηση της ΝΔ και απ' την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να μην ψηφίσει γι' αυτά τα ζητήματα και να ψηφίσει μόνο για τις πλατείας ή για το πώς φεύγουν τα νερά στο δρόμο», προσθέτοντας πως και αυτά έχουν την αξία τους. Ακόμα και αυτά όμως «έχουν ως αιτία την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού».

Από εμάς εξαρτάται, υπογράμμισε, ο Γ. Μαυρίκος εάν θα δυσκολέψουμε τα πράγματα με την ψήφο μας και θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα. «Αξιοποιώντας τη γνώση απ' την ίδια μας τη ζωή μπορούμε τη μέρα των εκλογών να δυσαρεστήσουμε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και τον ΣΕΒ», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ