Μόνο 1.700 προσλήψεις μέσω των διαγωνισμών που τρέχουν για παλιότερες προσλήψεις, όταν υπάρχουν 25.000 κενά και θα συνταξιοδοτηθούν 2.500 νοσηλευτές μέχρι το 2007
Πιο αποκαλυπτικός για την πολιτική της κυβέρνησης ήταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης, όταν απαντώντας σε ερώτηση για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, είπε: «Υπογράφω όποιες αποφάσεις δημιουργούν δαπάνες που είναι στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Δεν υπογράφουμε αποφάσεις, οι οποίες θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό».
Ετσι η κυβέρνηση περιορίζεται στην πρόσληψη 1.700 ατόμων, όπως είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που τρέχουν μέσω των διαγωνισμών παλιότερων ετών οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη, όταν επίκειται η συνταξιοδότηση 2.500 νοσηλευτών μέχρι το 2007, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 25.000 κενές οργανικές θέσεις, όπως αναγνώριζε και η ΝΔ στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Στις 26/6/2006 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έλεγε πως για να λειτουργήσουν υποφερτά τα νοσοκομεία χρειάζονται 20.000 προσλήψεις τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Επίσης στα νοσοκομεία λείπουν και 3.000 γιατροί.
Σύμφωνα με την απογραφή (31/10/2005) που έγινε στο υπουργείο Υγείας, οι προσλήψεις όλων των κατηγοριών των εργαζομένων και των γιατρών την περίοδο 1996 - 2005 ήταν συνολικά 31.379, εκ των οποίων οι 14.540 ήταν νοσηλευτές και οι 5.464 γιατροί. Πρόκειται δηλαδή για σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων των δημόσιων νοσοκομείων.
Κι όμως αυτό δεν εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία (Ν. Αθανασάκης) ή τα υπεύθυνα στελέχη για την Υγεία (Μαρία Δαμανάκη, Συλβάνα Ράπτη, Εκτορας Νασιώκας) να κατηγορήσουν δήθεν την κυβέρνηση για «εμπόριο ελπίδας» απέναντι στους ανέργους νοσηλευτές και να ζητούν «δέσμευση με σαφήνεια για τους πόρους που έχει εξασφαλίσει και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την προσεχή διετία τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού των Νοσοκομείων...».
Από τη μεριά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με ανακοίνωσή του... παραπονέθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ «θυσιάζει την πολιτική συναίνεση που απαιτείται, απλά για αντιπολιτευτικούς και μικροκομματικούς σκοπούς».
Κατά τ' άλλα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι θα κάνει ενημέρωση όταν έρθει η ώρα, αν θα γίνουν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, το οποίο -όπως δήλωσε- «δεν πρέπει να καταργηθεί, γιατί είναι εγγυητής της διαφάνειας και της αξιοκρατίας».